Champions League-Παρί: Η εμμονή με την πρόκριση και ο 13άρης Μπαπέ!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας17 Απριλίου 2024

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι πλέον στα ημιτελικά του Champions League μετά από την εντυπωσιακή της πρόκριση με 4-1 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Δεν είναι η πρώτη φορά, μάλιστα, που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια; Είναι η 3η!

Βέβαια, από την πλευρά του, ο Τσάβι τα... έριξε στη διαιτησία για τον αποκλεισμό. «Είναι ντροπή», είπε μεταξύ άλλων.

«Ήταν μία περίεργη διαιτησία. Λέω περίεργη και είναι καλύτερα να πω περίεργη από το να χρησιμοποιήσω άλλη λέξη», πρόσθεσε ο Ισπανός τεχνικός των «μπλαουγκράνα».

«Η Παρί έμοιαζε με μια ομάδα που είχε πραγματικά τον έλεγχο. Οι μεγάλοι παίκτες τους ανέβηκαν», σχολίασε ο Ρίο Φέρντιναντ στο TNT Sports. Αυτή ήταν μόνο η δεύτερη ήττα της Μπαρτσελόνα στους 22 τελευταίους εντός έδρας αγώνες της στα προημιτελικά του Champions League (16 νίκες, 4 ισοπαλίες). Από την άλλη, οι Παριζιάνοι έχουν πάρει τον... αέρα της Μπαρτσελόνα, με την έννοια ότι είναι πλέον η ομάδα με τους περισσότερους αποκλεισμούς. Πέταξαν εκτός σε νοκ άουτ ματς στην ιστορία της διοργάνωσης τρεις φορές την Μπαρτσελόνα.

Η πρώτη ήταν το 1994-95, ενώ η δεύτερη φορά το 2020-21. Για τα προημιτελικά, αλλά και τη φάση των «16» αντίστοιχα. Φέτος, πάλι στα προημιτελικά. Την ίδια στιγμή, ο Μπαπέ έφτασε στα έξι γκολ σε τέσσερις συμμετοχές στο Champions League κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο ματς ήταν εξαφανισμένος, αλλά στη ρεβάνς... ξύπνησε. Ταυτόχρονα, ο Γάλλος διεθνής έφτασε τα 13 γκολ και τις 13 ασίστ σε νοκ άουτ παιχνίδια στην κορυφαία διοργάνωση. Ταυτόχρονα, είναι και ο πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση όσον αφορά τη φετινή σεζόν με 8 γκολ, αφού έβαλε δύο χθες με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Επίσης, στα αξιοσημείωτα και σύμφωνα με τα όσα καταγράφει η UEFA, η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε τον δεύτερο αγώνα ενός ευρωπαϊκού προημιτελικού για πρώτη φορά μετά από το Κύπελλο Κυπελλούχων της περιόδου 1996/97, όταν θριάμβευσε με 3-0 στην ΑΕΚ μετά την εντός έδρας ισοπαλία 0-0 στον πρώτο αγώνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.