Champions League: Η «τιτανομαχία» Μπάγερν-Μπαρτσελόνα και ο όμιλος-φωτιά

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Σήμερα το βράδυ (8/12) πέφτει η αυλαία της φάσης των ομίλων του Champions League και τα τελευταία εισιτήρια που οδηγούν στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ψάχνουν τον κάτοχό τους. Η αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με τη Μπαρτσελόνα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ στον 7ο όμιλο η πρόκριση στα νοκ-αουτ της διοργάνωσης παίζεται ανάμεσα και στις τέσσερις ομάδες.

5ος Όμιλος

Η ομάδα Τσάβι θέλει τη νίκη στο Μόναχο για να συνεχίσει στο CHL, καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας και νίκης της Μπανφίκα οι Καταλανοί αποκλείονται από τη συνέχεια μετά από 21 χρόνια συνεχόμενων παρουσιών στους «16».  Η πρόκριση των «μπλαουγκράνα» περνάει από τα χέρια τους, αφού αν νικήσουν δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι, αλλά οι Ουκρανοί μπορούν να της χαρίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση σε περίπτωση που δεν ηττηθούν από τους Πορτογάλους. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντιναμό έχει αποκλειστεί από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και είναι βαθμολογικά αδιάφορη.

  • 22.00 Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα ( COSMOTE SPORT 2HD/ MEGA )
  • 22.00 Μπενφίκα - Ντινάμο Κιέβου ( COSMOTE SPORT 7HD )

6ος Όμιλος

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Για τη δεύτερη θέση  Βιγιαρεάλ και Αταλάντα μονομαχούν στο Μπέργκαμο, όποια επικρατήσει θα πάρει και την πολυπόθητη πρόκριση, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας οι Ισπανοί μένουν στη δεύτερη θέση. Υπάρχει και το εξής σενάριο: αν νικήσει η Γιανγκ Μπόις τους «κόκκινους διαβόλους» και χάσει η Αταλάντα, οι Ιταλοί μένουν εκτός Ευρώπης και οι Ελβετοί συνεχίζουν στο Europa League.

  • 22.00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιανγκ Μπόις ( COSMOTE SPORT 3HD / COSMOTE SPORT 4K )
  • 22.00 Αταλάντα - Βιγιαρεάλ ( COSMOTE SPORT 5HD )

7ος Όμιλος

Τέσσερις ομάδες, δύο εισιτήρια και η πρόκριση είναι ανοιχτή και για τους τέσσερις. Λιλ κα Σάλτσμπουργκ βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις και κοντράρονται με Βόλφσμπουργκ και Σεβίλλη, αντίστοιχα, οπότε σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας προκρίνονται οι πρώτες δύο, με τους Ισπανούς να συνεχίζουν στο Europa League. Στο σενάριο που επικρατήσουν οι Γερμανοί και οι Σεβιγιάνοι εκείνοι παίρνουν τα εισιτήρια που τους οδηγούν στους «16», με τους Αυστριακούς να μένουν εκτός και τους Γάλλους να συνεχίζουν στο Europa League.

Υπάρχουν ακόμα δύο σενάρια. Πρώτον: αν η Βόλφσμπουργκ νικήσει τη Λιλ και η Σάλτσμπουργκ δεν ηττηθεί, τότε Γερμανοί και Αυστριακοί παίρνουν τα εισιτήρια με τους Γάλους στη 3η θέση. Δεύτερον: αν η Σεβίλλη νικήσει τη Σάλτσμπουργκ και η Λιλ δεν χάσει, τότε Ισπανοί και Γάλλοι προκρίνονται με τους Αυστριακούς στη 3η θέση.

  • 22.00 Σάλτσμπουργκ - Σεβίλλη ( COSMOTE SPORT 8HD )
  • 22.00 Βόλφσμπουργκ - Λιλ ( COSMOTE SPORT 9HD )

8ος Όμιλος

Έχουν όλα ξεκαθαρίσει. Μένει να δούμε ποιος θα τερματίσει στην πρώτη θέση, με Τσέλσι και Γιουβέντους να συγκατοικούν και τους Άγγλους να έχουν τον πρώτο λόγο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Οι «μπλε» θέλουν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Ιταλούς για κατακτήσουν την πρώτη θέση. Η Ζενίτ έχει προκριθεί στο Europa Lague και η Μάλμε έχει μείνει εκτός συνέχειας. 

  • 19.45 Ζενίτ - Τσέλσι ( COSMOTE SPORT 2HD )
  • 19.45 Γιουβέντους - Μάλμε ( COSMOTE SPORT 3HD )

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.