Champions League: Εγκρίνεται το νέο format με 36 ομάδες από το 2024

Metrosport Team17 Απριλίου 2021

Την προσεχή Δευτέρα οι διοικούντες την UEFA αναμένεται να προχωρήσουν στην έγκριση του νέου format του Champions League, το οποίο θα ισχύσει από την αγωνιστική περίοδο 2024-25 και θα περιλαμβάνει 36 ομάδες. 

Τα εμπόδια που υπήρχαν ξεπεράστηκαν και έτσι οι αρμόδιοι θα επικυρώσουν τις αποφάσεις τους και θα κάνουν γνωστές τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος.  Το νέο Champions League θα περιλαμβάνει περισσότερες ομάδες, περισσότερα έσοδα και αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του. 

Το ερώτημα που πρέπει να λυθεί ότι ποιες ομάδες θα πάρουν τα επιπλέον τέσσερα εισιτήρια. Οι σύλλογοι των μεγάλων πρωταθλημάτων ζητούν wild cards ενώ οι άλλοι την κατανομή μέσω της προκριματικής φάσης. 

Το ελβετικό μοντέλο 

Η φάση των ομίλων δεν θα υπάρχει. Οι ομάδες από 32 θα γίνουν 36 ομάδες και κάθε ομάδα θα παίζει 10 παιχνίδια, πέντε στην έδρα της και πέντε εκτός έδρας. Οι αγωνιστικές θα είναι με βάση την κατάταξη των ομάδων και οι σύλλογοι θα βαθμολογούνται από το ένα έως το 36.

Οι πρώτες οκτώ ομάδες θα περνάνε απευθείας  στη φάση των νοκ άουτ  και οι υπόλοιπες 16 ομάδες, από την ένατη θέση έως την 24η θέση, θα πηγαίνουν στα playoffs όπου και θα προκύπτουν οι επόμενες οκτώ. Οι τελευταίες 12 αποκλείονται.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.