Champions League: Δύο εισιτήρια με wild cards

Metrosport Team10 Μαΐου 2022

Στις αρχές του έτους η UEFA είχε ανακοινώσει το νέο format του Champions League, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2024-25. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα περάσει σε μια νέα εποχή και εκτός από τα οικονομικά δεδομένα που αλλάζουν, αλλάζει και ο τρόπος συμμετοχής στο CHL.

Θα υπάρξουν δύο εισιτήρια τα οποία θα δίνονται σε ομάδες που δεν κατάφεραν μέσω των πρωταθλημάτων τους να βρεθούν στη διοργάνωση. Ποια θα είναι τα κριτήρια; Θα λαμβάνονται υπόψη οι επιδόσεις των ομάδων την τελευταία 5ετία και με γνώμονα αυτό θα μοιράζονται τα δύο εισιτήρια.

Η πρόταση στην αρχή δεν γινόταν εύκολα αποδεκτή από την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), μετά όμως από συνάντηση με την UEFA, φαίνεται πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν, με μια μικρή αλλαγή, και από τη σεζόν 2024-25 θα ισχύει ο νέος κανονισμός, οποίος ουσιαστικά επιβραβεύει τις ομάδες για την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Οπότε τα δύο εισιτήρια θα δίνονται στις ομάδες, βάσει της κατάταξης των χωρών τους στο σχετικό Ranking, ενώ θα υπολογίζεται η επίδοσή τους την τελευταία 2ετία και όχι 5ετία που είχε προταθεί αρχικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.