Champions League: Αφεντικό του Μιλάνου η Ίντερ, έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης στον τελικό (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου10 Μαΐου 2023

Η Ίντερ ήταν αποφασισμένη στο ντέρμπι με την Μίλαν για τα ημιτελικά του Champions League, επικράτησε με 0-2 πετυχαίνοντας δύο γκολ μέχρι το 11' με τους Τζέκο και Μικιταριάν και έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Κόστισε στην Μίλαν η απουσία του Λεάο, καθώς ήταν ακίνδυνη επιθετικά.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός και 0-2 στο 11'!

Η άμυνα της Μίλαν πελαγοδρομούσε στο ξεκίνημα και μέχρι το 16' η Ίντερ είχε πετύχει δύο γκολ και μετρούσε και ένα δοκάρι. Στο 8' ο Τζέκο με εντυπωσιακό εναέριο σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας και τρία λεπτά αργότερα ο Μικιταριάν μπήκε ανενόχλητος από τον άξονα της Μίλαν και πλάσαρε εύστοχα από το πέναλτι γράφοντας το 2-0. Η Ίντερ σφυροκοπούσε τους γηπεδούχους και στο 16' ο Τσαλχάνογλου με σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το δοκάρι!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο 18' η Μίλαν αναγκάστηκε και σε αλλαγή, καθώς ο τραυματίας Μπεναρέρ έδωσε την θέση του στον Μεσίας. Οι ροσονέρι ηρέμησαν στα επόμενα λεπτά τον ρυθμό του ματς, προσπαθώντας να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους για να φανούν απειλητικοί μέσα από οργανωμένες επιθέσεις. Το πέτυχε στο 30' με τακουνάκι του Καλάμπρια από την μικρή περιοχή, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι σε πέσιμο του Μαρτίνες στην περιοχή.

Το VAR τον κάλεσε να το δει και, τελικά, πήρε πίσω την αρχική του απόφαση, αλλά η Ίντερ συνέχισε τον... χαβά της. Στο 34' σουτ του Μαρτίνες πέρασε λίγο πάνω από την εστία, ενώ άστοχη ήταν και η προσπάθεια του Ντάμφρις στο 35'. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ενέργεια του Ζιρού στις καθυστερήσεις.

Ισοφάρισε τα δοκάρια με σουτ του Τονάλι

Η Μίλαν μπήκε πιο αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και στο 49' απείλησε με φαλτσαριστό σουτ του Ντίας, που πέρασε μόλις άουτ και στο 51' ο Μεσίας μπήκε στην περιοχή μετά από αντεπίθεση, όμως, το πλασέ του ήταν άστοχο. Στο 53' ο Μενιάν έσωσε την εστία της Μίλαν σε τετ α τετ με τον Τζέκο, ενώ στο 63' ο Τονάλι... ισοφάρισε τα δοκάρια με χαμηλό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Στο 69' ο Μενιάν δεν αιφνιδιάστηκε από το μακρινό σουτ του Ατσέρμπι και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα, σε ένα σημείο που η Ίντερ είχε αρχίσει να ελέγχει ξανά το τέμπο του αγώνα και δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα. Η Μίλαν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη στο 85' με εκτέλεση φάουλ του Ερνάντες ακριβώς έξω από τα καρέ των φιλοξενούμενων, ωστόσο, η μπάλα έφυγε αρκετά πάνω από τα γκολπόστ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (82' Καλούλου), Κιάερ (59' Τιαό), Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι, Κρούνιτς, Σαλεμάκερς (59' Οριγκί), Μπενασέρ (18' Μεσίας), Ντίαθ (82' Πομπέγκα), Ζιρού

ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (78' Γκαλιαρντίνι), Μικίταριαν (62' Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (70' Ντε Βρι), Μαρτίνες (78' Κορέα), Τζέκο (70' Λουκάκου)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.