Χαμός στην Τουρκία: Ο διαιτητής που «χάλασε» την γκολάρα του Πέλκα - «Βράζουν» στη Φενέρ!

Χάρης Δημαράς08 Νοεμβρίου 2020

Γκολάρα που θύμισε... το ΠΑΟΚ - Μπρόντμπι έβαλε χθες ο Δημήτρης Πέλκας, μόνο που ο διαιτητής της αναμέτρησης της Φενέρμπαχτσε με την Κόνιασπορ είχε άλλη γνώμη και χάλασε μία από τις ομορφότερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος στην Τουρκία.

Ο 27χρονος άσος μετά από κλέψιμο της μπάλας του Βαλέντσια έδωσε στον Γκιονούλ, που τον βρήκε και πάλι με σέντρα από τα δεξιά. Με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Σέχιτς και πανηγύρισε έξαλλα το εκπληκτικό του τέρμα, μαζί με τους συμπαίκτες του. Μόνο που οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πάνω από ένα λεπτό, διότι ο διαιτητής της αναμέτρησης Αλί Σανσαλάν ειδοποιήθηκε από το VAR να ξαναδεί τη φάση. Παρακολουθώντας την θεώρησε ότι ο Βαλέντσια πήρε την μπάλα με το χέρι και ακύρωσε το τέρμα για φάουλ. Η εικόνα όμως δεν τον δικαιώνει!

Aπό το ριπλέι και το πάγωμα της φάσης είναι ξεκάθαρο ότι η μπάλα δε βρίσκει το χέρι του Βαλέντσια αλλά στο στήθος του! Πρόκειται για μια γρήγορη φάση, στην οποία ο διαιτητής αποφάσισε όμως να μη μετρήσει το γκολ, κάτι που εκνεύρισε ιδιαίτερα τη Φενέρ στη συνέχεια του ματς, το οποίο «στράβωσε». Η Κόνιασπορ κατάφερε μάλιστα στο δεύτερο μέρος να πετύχει δύο γκολ και να πάρει μια σημαντική νίκη. Oι περισσότεροι τηλεκριτικοί της τουρκικής τηλεόρασης ανέφεραν ότι ήταν λάθος η απόφαση του διαιτητή.

Δείτε εδώ το video και την ανάλυση της φάσης

Τρελαμένοι ήταν όλοι στην Φενέρ με την απόφαση του διαιτητή, αν και ο Ερόλ Μπουλούτ δε θέλησε να πάρει θέση στη συνέντευξη Τύπου, παρά το γεγονός ότι διαμαρτυρήθηκε έξαλλα στον διαιτητή, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Αυτός που έκανε δηλώσεις και μάλιστα δείχνοντας την ενόχλησή του ήταν ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Σελαχατίν Μπακί: «Αλλαξε η μοίρα του αγώνα μετά το ακυρωθέν γκολ. Αν είχε μετρήσει το 1-0, θα φτάναμε σε μια άνετη νίκη. Προειδοποιώ τους διαιτητές να είναι πολύ προσεκτικοί στις επόμενες εβδομάδες και αυτό θα το ακολουθήσουμε πολύ αυστηρά». 

Δείτε εδώ τα εκτεταμένα στιγμιότυπα του αγώνα

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.