Χαμός στη Βραζιλία: Καθηγήτρια χαιρέτησε ναζιστικά μπροστά στους μαθητές

Metrosport Team13 Οκτωβρίου 2022

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση μίας καθηγήτριας σε καθολικό σχολείο στη Βραζιλία, η οποία έκρινε σκόπιμο να χαιρετήσει φασιστικά μπροστά στους μαθητές της, με τον χαιρετισμό της να καταγράφεται σε βίντεο. Μια κίνηση που σίγουρα θα της προκαλέσει προβλήματα στο άμεσο μέλλον.

 Μάλιστα, στο εν λόγω βίντεο φαίνεται η καθηγήτρια να κάνει τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των ναζί ενώ η ίδια φοράει μια μπλούζα με τη σημαία της Βραζιλίας και κονκάρδες υπέρ του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου. Μια κίνηση που γρήγορα προκάλεσε αντιδράσεις.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο γιατί η καθηγήτρια, η οποία εργαζόταν για 10 χρόνια στο συγκεκριμένο σχολείο προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Μετά το βίντεο, πάντως, οι εισαγγελικές αρχές έγιναν δέκτες αρκετών παραπόνων για την καθηγήτρια, με τη διεύθυνση του σχολείου να λαμβάνει «εσωτερικά» μέτρα για την εκπαιδευτικό. «Είναι ξεκάθαρο ότι ήταν μια κίνηση που δεν σκέφτηκε, μια απρόσεκτη χειρονομία, ένα λάθος» δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου. «Σεβόμενοι τη σχολική κοινότητα, τους γονείς, τους μαθητές και όσους προσβλήθηκαν από την κίνηση της δασκάλας μας, δηλώνουμε ότι δεν συμφωνούμε ούτε ενστερνιζόμαστε τις θέσεις της καθηγήτριας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του σχολείου.


Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.