Χαμός στη Nova: Απολύσεις καταγγέλει η ΣΕΤΗΠ και καλεί σε κινητοποιήσεις

Στέφανος Αβραμίδης06 Οκτωβρίου 2021


Με εξορμήσεις στα κτίρια της «Νova» σε Κάντζα, Ταύρο και Κολωνό, μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και στην Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις απολύσεις εργαζομένων που μάλιστα έχουν πολλά χρόνια στην εταιρεία.

Παράλληλα, τους κάλεσαν σε οργάνωση, αντίδραση και διεκδίκηση απέναντι στην εντεινόμενη επιθετικότητα της «Nova».

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής για τις συνεχιζόμενες απολύσεις στην NOVA

«Και ενώ οι διοικήσεις σε Wind και Nova, στελέχη της United, στελέχη του Υπουργείου και άλλοι συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για την εξαγορά της Wind από την United, η Nova προχωρά με απολύσεις. Απολύσεις συναδέλφων που έχουν πολλά χρόνια στην εταιρεία, απολύσεις τρομοκρατικές

Δεν χωράει μοιρολατρία και αναμονή.

Έχουμε ήδη δει τα πρώτα κομμάτια του πάζλ. Δεν μπορούμε να μένουμε με το άγχος και την ανασφάλεια. Τι άλλο έρχεται; Είναι προφανές πως οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές αν δεν βρουν ουσιαστική συλλογική επιθετική αντίσταση από τους εργαζόμενους, φέρνουν εντατικοποίηση, χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών, απολύσεις.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ανάπτυξης τους. Δεν είναι ξαφνικό, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι συστηματική προσπάθεια και της Nova να μειώσει το λειτουργικό κόστος μέσω απολύσεων, επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Να φορτώσει στις πλάτες μας τα επιχειρηματικά σχέδια της εξαγοράς.

Ξεκαθαρίζουμε:

Απαιτούμε να μην επηρεαστεί από τις αλλαγές στην εταιρεία η ζωή κανενός συναδέλφου. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Απαιτούμε άμεση ενημέρωση για τα σχέδια και της διαθέσεις της εργοδοσίας ώστε να μπει τέλος στη σπέκουλα και την ανασφάλεια. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις. Όλοι μαζί οργανωμένοι στα σωματεία μας, επιχειρησιακά και κλαδικά μπορούμε οι εργαζόμενοι να δώσουμε απάντηση στους μεγάλους ομίλους. Μας θέλουν ανασφαλείς, μόνους μας, να ζούμε στην αβεβαιότητα, κλειδωμένους μέσα στα σπίτια μας, να είμαστε διαθέσιμοι 24ώρες το 24ώρο, να δουλεύουμε για ψίχουλα όπως, όσο και όποτε θέλουν. Να τους λέμε και ευχαριστώ και να μην αντιστεκόμαστε ούτε όταν ξεδιάντροπα απολύουν συναδέλφους μας. Απαντάμε πως δε θα περάσει. Κάνεις δεν είναι μόνος του! Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας, συμμετέχουμε στις διαδικασίες και τις δράσεις, δε τους κάνουμε τη χάρη!

Οργανώνουμε τον αγώνα μας συμμετέχουμε στην σύσκεψη του συνδικάτου μας για τους εργαζόμενους στην Nova την Κυριακή 3 Οκτώβρη στις 12.00 στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48b)

Όσα ωραία λόγια και να λένε οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν όσο και να υπόσχονται ότι «όλα θα πάνε» καλά, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Να μην τους εμπιστευόμαστε άλλο. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέρονται με την διοίκηση. Δεν έχουμε τίποτα κοινό. Για αυτούς ανάπτυξη σημαίνει μειώσεις μισθών, απολύσεις, επίθεση στα δικαιώματά μας. Για εμάς ευημερία σημαίνει υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με όρους που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Μισθοί που να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και εμείς και οι οικογένειες μας. Πλήρη και σταθερή δουλειά.Αυτά κανένας δεν θα μας τα χαρίσει. Ο αγώνας μας, η συλλογική πάλι μέσα από τα σωματεία μας και συσπειρωμένοι γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φραγμό στην επίθεσή τους. Είναι ο μόνος δρόμος για εμάς τους εργαζόμενους, για να ανακτήσουμε όσα χάσαμε το προηγούμενο διάστημα και ακόμα περισσότερο»

Πηγή:newsme

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.