Χαμηλά την μπάλα, κάτω τα κεφάλια και... κουπί -Δεν πρέπει να θαμπώσει η φωτεινή παράσταση

Αρις Νικολάκης13 Νοεμβρίου 2022

Ναι. Ο ΠΑΟΚ έλαμψε, την Πέμπτη το βράδυ. Κι έλαμψε εκτυφλωτικά. Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε. Αυτή η λάμψη του όμως, δεν άφησε στην σκιά της το πρόσφατο – επιεικώς απαράδεκτο - παρελθόν του. Όλα κι όλα… Δεν έγινε δα και… Τζορτζ Μπεστ - ο «Κένταυρος» του «δικέφαλου» - Γιάννης Κωνσταντέλιας. Έτσι τον χειροκρότησε το (…σκληρό) κοινό της Νίκαιας.

Δεν δικαίωσαν τις μεταγραφές τους (και τον… ντόρο τους) ο Ράφα και ο Φελίπε Σοάρες. Δεν έπεισαν για το come back τους ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Δεν αποκατέστησε την επαφή του με το σκοράρισμα ο Νέλσονας Ολιβέιρα. Αυτός πάλι, είναι «λογωτιμήτης». Έδωσε πρόσφατα τον λόγο του για γκολ. Τον τηρεί απόλυτα…

Γενικά, η αυτή η φωτεινή παράσταση του ΠΑΟΚ , μετά από μακρά περίοδο σκότους, δεν πρέπει να θαμπώσει! Πρέπει απλά, άλλες συνθήκες της επικείμενης (τρίτης…) προετοιμασίας σαν διαμορφώσει.

Τρίτης επειδή η πρώτη έγινε στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η δεύτερη εξ ανάγκης μετά το ναυάγιο σε ευρωπαϊκές θάλασσες. Κι η τρίτη θα γίνει τώρα. Εκ προγραμματισμένης ανάγκης αυτή. Μουντιάλ γαρ…

Με νίκη σήμερα στην Τούμπα, κόντρα στον – «σκληρό καρύδι» - Βόλο, ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει τον τελευταία του στόχο. Το 3χ3 και με καθαρό μυαλό και γαλήνια ψυχή ανασκουμπώνεται. Όπως το διαβάζετε. Ανασκουμπώνετε για την έσχατη εφετινή του ευκαιρία, να φτιαχτεί ως ομάδα! Με μία δυο καλές εμφανίσεις και τρία, τέσσερα καλά αποτελέσματα σε έναν ολόκληρο Γύρο του Πρωταθλήματος δεν έχει ομάδα φτιαγμένη.

Η λάμψη όμως, αυτού του ΠΑΟΚ, μετά από περίοδο σκότους, δεν είναι απλά, καλός οιωνός άριστος. Αυτή η λάμψη δύναται, να αποτελέσει εφαλτήριο για άλμα αγωνιστικής προόδου του.

Κι εδώ σας παρακαλούμε, να μας επιτρέψτε, να θεωρούμε πως ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός μέσα στην ατυχία αλλά και στην αδυναμία του. Οι τόσες απουσίες υποχρέωσαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου από τα μαλλιά του να πιαστεί. Πνιγόταν – βλέπετε – κι αυτός μαζί με την ομάδα του! Πιάστηκε. Και κατ’ αρχήν δικαιώθηκε. Κατ’ αρχήν έτσι;

Δεν τον έσωσαν ως από μηχανής θεοί… Όσοι έμεναν στα μετόπισθεν καιρό τώρα. Ως μη ετοιμοπόλεμοι παρέμενα άκαπνοι. Η ζωή έφερε έτσι τα πράγματα κι επιστρατεύθηκαν. Αποδείχθηκαν ετοιμοπόλεμοι. Η δουλειά την οποία έκαναν μένοντας στα μετόπισθεν έπιασε τόπο. Απέδωσε καρπούς. Ε, αυτούς τους καρπούς γεύθηκε προχθές, ο ΠΑΟΚ…

Δίχως την ανάλογη συνέχεια παραγωγής τέτοιων καρπών βέβαια… Κι ουχί μόνον από όσους τελευταία, επιστρατεύθηκαν αλλά από όλους, μα όλους ανεξαιρέτως… Η εκτυφλωτική προχθεσινή λάμψη, θα είναι …Πυροτέχνημα! Θα είναι δε, άδικο, να μην υπάρξει συνέχεια. Γίνεται δουλειά στον ΠΑΟΚ,. Καταβάλλεται προσπάθεια. Οφείλουμε, να το παραδεχθούμε. Να το αναφέρουμε. Και να το επαινέσουμε. Αν κι όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται.

Για το αποτέλεσμα λοιπόν, οφείλουν προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ… να κρατήσουν χαμηλά την μπάλα, κάτω τα κεφάλια. Και , το κυριότερο, να συνεχίσουν το…κουπί!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.