Χαμένος από τα Τέμπη ο Ολυμπιακός!

Metrosport Team27 Ιανουαρίου 2022

Είτε έρθουν από την Αττική οδό ξεπερνώντας τις Αθηναϊκές χιονοθύελλες είτε πετάξουν με το αεροπλάνο, ένα πρέπει να είναι το δεδομένο: η ήττα!! Ζήσαμε τα χρόνια που ο Ολυμπιακός από τα Τέμπη είχε το παιχνίδι χαμένο! Που με πολλαπλάσια μπάτζετ ερχόταν στην Τούμπα και έμοιαζε με το άμοιρο μυρμηγκάκι που το ποδοπατά ελέφαντας. 

Τα αστέρια του είχαν προσκολλήσει στο γενετικό τους κώδικα τη συνάρτηση της Τούμπας με την ήττα. Αρκετοί από αυτούς δεν είχαν ούτε τη διάθεση να μπουν να πολεμήσουν μπας και αλλάξουν κάτι. Να προσπαθήσουν έστω να κατακτήσουν μια ισοπαλία. 

Ο ΠΑΟΚ εισέπραττε γραμμάτια. Γραμμάτια αδικίας που άρχισαν να υφίστανται από την αρπαγή του Κούδα και συμπληρώνονταν κάθε χρονιά με ποδοσφαιρικές σφαγές και κυβερνητικές παρεμβάσεις που παρέδιδαν τα πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό. Όμως η Τούμπα γι’ αυτούς ήταν όπως το πασίγνωστο Fort Knox !  

Τα απροσπέλαστο θησαυροφυλάκιο των ΗΠΑ. Στεκόταν αδύναμοι στη σέντρα γνωρίζοντας εκ των προτέρων τη μοίρα τους. Μητρόπουλος και Αναστόπουλος αποτελούσαν το χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο ψηλός έστελνε τον κοντό να βγει πρώτος από τα αποδυτήρια γιατί δεν προκαλούσε τα πλήθη ώστε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Μάλιστα είναι γνωστή η ατάκα ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που έλεγε στη σέντρα «άντε να κερδίστε να τελειώνουμε». Δυστυχώς τότε και όσο αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν μια άλλη εποχή. Μια «Ελληνική» κατά τα 9/11 ομάδα του ΠΑΟΚ καταλάβαινε το κλίμα, είχε μεγαλώσει μ’ αυτό και αδημονούσε να επιδείξει την ψυχική της κυρίως δύναμη εντός αγωνιστικού χώρου. Σήμερα συμβαίνει το αντίθετο. 

Η πλειοψηφία είναι ξένοι παίκτες που σαφέστατα δεν έχουν μυηθεί στην τελετουργία της «θυσίας» του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Μια παρόμοια κατάσταση που έδωσε και το έναυσμα μιας συγκλονιστικής επίθεσης και ενός αήττητου πρωταθλήματος ήταν η σφαγή που έγινε το 2016 στο κύπελλο, όταν δεν δόθηκε το πέναλτι στον Μακ και ο ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε στην ρεβάνς. Τότε αντιλήφθηκαν και οι ξένοι παίκτες τι σημαίνει ο Ολυμπιακός. 

Σήμερα και χωρίς τους οπαδούς στο πλευρό του , μόνο ο Λουτσέσκου και οι παλαιότεροι με τον Βιερίνια μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν στους ξένους κυρίως παίκτες την αέναη ποδοσφαιρική οργή που φωλιάζει στην ψυχή του παοκτσή. Αυτή η οργή επιβάλλεται να μετατραπεί σε πάθος , πίστη και αγωνιστικότητα μα πάνω απ’ όλα εξυπνάδα. 

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και θα κάνει το παν (όπως η αναβολή του αγώνα κυπέλλου) για να φύγει με την ισοπαλία που θα του εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα … και την ησυχία του. 

Όσοι αγωνιστούν, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό της συμμετοχής τους πρέπει να τιμήσουν τη μνήμη όλων όσων παραβρέθηκαν στα τσιμέντα της Τούμπας και έχτισαν αυτή την ομάδα αλλά και να κάνουν περήφανους τους σημερινούς φιλάθλους βάζοντας φωτιά στη γούνα του Μαρινάκη!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.