Χαλκιδική: Ανησυχία από την προβληματική υδροδότηση - Φόβοι για λειψυδρία το καλοκαίρι

Metrosport Team08 Απριλίου 2024

Μεγάλη ανησυχία σε μόνιμους κατοίκους αλλά και τουρίστες προκαλεί το φαινόμενο της προβληματικής υδροδότησης στη Χαλκιδική, το οποίο μαίνεται.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ η κατάσταση συνεχίζει να είναι προβληματική με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ακόμη και για λειψυδρία τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι δήμοι προσπαθούν να μετριάσουν το πρόβλημα με κατά τόπους γεωτρήσεις, την ώρα που η κατασκευή του φράγματος Χαβρία που εκτιμάται πως θα έδινε λύσεις παραπέμπεται για το μέλλον.

Όπως αναφέρουν τοπικοί παράγοντες, το νερό είναι άκρως απαραίτητο για τη λειτουργία των τριών βασικών κλάδων της οικονομίας της Χαλκιδικής του τουρισμού, της γεωργίας και της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Οι ποσότητες νερού που απαιτούνται για τις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και την άρδευση των καλλιεργειών είναι μεγάλες και εκτός από την άντληση σημαντικό ρόλο έχει και η ποιότητα του νερού, που πολλές φορές δεν είναι η ενδεδειγμένη.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής ανησυχούν ότι λόγω της προβλεπόμενης αύξηση του τουρισμού, το καλοκαίρι θα υπάρχουν διακοπές υδροδότησης, αλλά και ηλεκτροδότησης στις πλέον τουριστικές περιοχές της περιφερειακής ενότητας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.