Ο Χακόμπο έβαλε στη ζυγαριά Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς

Metrosport Team12 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Σανθ Χακόμπο.

Ο βετεράνος Ισπανός γκολκίπερ που εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων σε σύλλογο στο Κουβέιτ μίλησε για την κατάσταση με τους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ και τους Πασχαλάκη, Ζίβκοβιτς.

Μεταξύ άλλων, ο Σανθ Χακόμπο δήλωσε:

Για τη νέα σελίδα της καριέρας του: «Είμαι πολύ χαρούμενος ως προπονητής τερματοφυλάκων. Αγαπώ τη δουλειά μου. Ως παίκτης έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο. Ως προπονητής πρέπει να αφιερώσεις χρόνο, να δείξεις βίντεο, να ξέρουν πως σεντράρουν οι ακραίοι, πως εκτελούν τις στημένες φάσεις. Και μετά να γράψεις μία αναφορά στους τερματοφύλακες τι έκαναν σωστά και τι λάθος».

Αν βλέπει τα ματς του ΠΑΟΚ: «Προσπαθώ να βλέπω τα ματς, δεν έχω χρόνο να τα δω όλα, είδα τα ντέρμπι με Άρη, Ολυμπιακό. Ο Πάμπλο Γκαρσία χρησιμοποιεί πότε το 4-2-3-1 και πότε το 4-3-3. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τα πάντα αλλά μετά πούλησε παίκτες. Όσοι έρθουν πρέπει να μάθουν τι είναι ο ΠΑΟΚ, τι θέλει και να γίνουν γρήγορα ομάδα. Πουλήθηκε ο Γιαννούλης και ήρθε ένας καλός παίκτης όπως ο Καγκάβα. Ο ΠΑΟΚ θέλει χρόνο όπως και οι αλλαγές. Ο Πάμπλο έχει νέες ιδέες και θέλει χρόνο να τις αφομοιώσεις. Δείτε τι γίνεται με τον Τζόλη. Ο Πάμπλο ξέρει τις ακαδημίες και μπορεί να κάνει ένα μείγμα των νεαρών με τους έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως ο Βιεϊρίνια. Πιστεύω θα πάρει το κύπελλο και θα το πανηγυρίσει στον Λευκό Πύργο».

Για το ροτέισον στη θέση «1»: «Σχετικά με το ροτέισον δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Άλλοι προπονητές βάζουν έναν τερματοφύλακα που είναι σε φόρμα. Ένας τερματοφύλακας έχει κακές και καλές φάσεις. Για μένα ένα από τα πιο σημαντικά είναι να δουλέψεις στον ψυχολογικό τομέα και με αυτόν που δεν παίζει για να είναι ζεστός όταν έρθει η ώρα να παίξει αλλά και με αυτόν που παίζει ώστε να τον έχεις σε εγρήγορση. Να τους έχεις ετοίμους γιατί ο κόουτς μπορεί να τους χρειαστεί ανά πάσα στιγμή».

Για τις διαφορές μεταξύ Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς: «Είναι δύο από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα αλλά πολύ διαφορετικοί. Ο Πασχαλάκης παίρνει ρίσκα είναι πιο γενναίος, αρχίζει να γίνεται πιο ήρεμος στα 31 του. Ο Ζίβκοβιτς είναι πιο ήσυχος, μεταδίδει ηρεμία στους συμπαίκτες του. Είναι ευτυχία για τον ΠΑΟΚ που έχει τη δυνατότητα επιλογής».

Αν άλλαξε ο Πασχαλάκης: «Έχει αλλάξει πολύ, έχει κατακτήσει τρόπαια, έχει μεγαλύτερη εμπειρία. Έχει σημασία τι κάνεις τώρα. Τώρα επιλέγεται άλλος αλλά δεν πρέπει να σταματήσει να δουλεύει. Το ποδόσφαιρο δεν έχει μνήμη αλλά σημασία έχει τι κάνεις τώρα».

Ποιους τερματοφύλακες ξεχωρίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα; «Υπάρχουν πολλοί καλοί τερματοφύλακες. Στην Εθνική υπάρχουν εξαιρετικοί τερματοφύλακες όπως ο Μπάρκας και ο Βλαχοδήμος, στην Ελλάδα ξεχωρίζω τον Αθανασιάδη, τον Κουέστα και τον Διούδη».

Πώς είναι για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει σε άδεια γήπεδα: «Δεν είναι εύκολο αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς. Προσπαθείς να είσαι συγκεντρωμένος. Στον αγώνα δεν αλλάζουν πολλά αλλά πριν και μετά υπάρχει διαφορά. Ελπίζω ότι θα επιστρέψουμε όπως παλιά με τον κόσμο στα γήπεδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.