Χαίρε, Καίσαρα, μοναδικέ κι ανεπανάληπτε…

Αρις Νικολάκης11 Σεπτεμβρίου 2020

Ακούγαμε Metropolis, όπως πράττουμε συνεπώς κι επιμελώς καθημερινά – διαδικτυακά βεβαίως, βεβαίως – κι ακούσαμε τον Μέγα Σταύρο Σαράφη. Εξέφραζε κι εκφράζει και να τον έχει ο Θεός καλά για να εκφράζει από τις πλέον, βαρυσήμαντες απόψεις…

Οι αναφορές του στην παραγωγή βλασταριών του ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι οι σημαντικότατες. Δε λέμε οι σημαντικότερες. Λέμε οι σημαντικότατες επειδή η συμμετοχή (δια έργων κι ουχί δια λόγων, έτσι;) αυτής της εκλαμπρότατης προσωπικότητας του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου σε αυτή την διαδικασία είναι διαχρονικά πολυτιμότατη.

Κι η αποκάλυψη του Σταύρου Σαράφη πως μόνον Λάζλο Μπόλονι και Χούουμπ Στέφενς παρακολουθούσαν αγώνες των Τμημάτων Υποδομής προκαλεί πολλές απορίες. Πώς και γιατί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες της σε παραγωγή βλασταριών; Ο Σταύρος Σαράφης με το ευρειών διαστάσεων πνεύμα του δικαιολόγησε τους άλλους προπονητές του ΠΑΟΚ αλλά… Δεν δικαιολογούνται!

Τόσα χρόνια η προώθηση βλασταριών είναι απαράδεκτα χαμηλή συγκριτικά με την υψηλή επένδυση σε αυτή. Ιδιαίτερα επί Ιβάν Σαββίδη επενδύθηκαν μυθικά, για τα ελληνικά δεδομένα, χρήματα. Και έφθασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον Αμπέλ Φερέιρα να πιασθεί από τα μαλλιά της καθώς πέρυσι πνιγόταν στις (αγωνιστικές…) αποτυχίες της. Να επιστρατεύσει ταλέντα. Για να αποφύγει τον πνιγμό καθώς δεν απέφυγε το ναυάγιο!

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ναι, έτσι είναι. Δεν γνωρίζουμε εάν κι εφ’ όσον ο Πορτογάλος προπονητής στρεφόταν σε αυτά τα βλαστάρια του ΠΑΟΚ υπό άλλες αγωνιστικές συνθήκες και σε άλλες αγωνιστικές καταστάσεις. Στράφηκε. Πήρε το ρίσκο. Δικαιώθηκε. Και δεν έμεινε στην δικαίωση του. Προχωρά στην δικαίωση του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος επέμενε κι επιμένει στην επένδυση στα Τμήματα Υποδομής…

Η προώθηση τους… Η εξέλιξη τους είναι το τεράστιο κίνητρο αυτών παιδιών. Διψούν για καταξίωση. Θυσιάζουν τα νιάτα τους γι’ αυτήν. Κι αξίζουν το ενδιαφέρον των επικεφαλής προπονητών στην ομάδα των μεγάλων τού ΠΑΟΚ. Ο σκοπός των Τμημάτων Υποδομών είναι η παραγωγή βλασταριών. Κι η αξιοποίηση τους στον κορμό του ΠΑΟΚ. Ο σκοπός επιτυγχάνεται κι ο κόπος χαλαλίζεται ήταν εξελίσσονται τα πράγματα, όπως εξελίχθηκαν εφέτος.

Οι αναφορές του ενός και μοναδικού κι ανεπανάληπτου «Καίσαρα» στα Τμήματα Υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ – επιμένουμε – είναι σημαντικότατες. Είναι η ξεκάθαρη εικόνα της σημασίας της λειτουργίας τους. Και συνάμα της υποχρέωσης των προπονητών της ομάδας των μεγάλη του ΠΑΟΚ, να σκύβουν με προσοχή και σεβασμό κι ενδιαφέρον πάνω από αυτά τα Τμήματα.

Αυτές οι αναφορές του «Ιερού τέρατος» ( μετά τα 136 γκολ σε 358 αγώνες Πρωταθλήματος κι άλλα 34 σε Κύπελλο κι Ευρώπη) του «δικέφαλου» πρέπει, να καταστούν παρακαταθήκη για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κι είναι λόγια ψυχής, μιας ψυχής η οποία για μία ζωή κατατέθηκε στον «δικέφαλο».

Δεν θα έπρεπε κι επ’ ουδενί να επαναληφθεί το κατά συρροή λάθος πολλών προπονητών με τα Τμήματα Υποδομής. Αναγνωρίζεται η πίεση για τίτλους αλλά… Δεν παραγνωρίζεται η υποχρέωση τους για αξιοποίηση της παραγωγής βλασταριών του «δικέφαλου»…

«Γεννιούνται ποδοσφαιρικά στον ΠΑΟΚ, για τον ΠΑΟΚ», όπως συνηθίζει, να λέει ο Σταύρος Σαράφης. Κι οτιδήποτε λέει αυτή η εμβληματική προσωπικότητα για τον ΠΑΟΚ είναι παρακαταθήκη γενεών παραγόντων και προπονητών!

Χαίρε, Καίσαρα. Μοναδικέ ανεπανάληπτε…

ΥΓ 1: Είδατε υποδοχή της NOVA στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Μετά βαΐων και κλάδων! ΠΑΟΚ βλέπετε, είναι. Γνωρίζετε ανάλογη υποδοχή σε άλλες ομάδες; Και βέβαια, όχι,. ΠΑΟΚ βλέπετε, δεν είναι οι… άλλες ομάδες! Πώς να το κάνουμε, δηλαδή;

ΥΓ 2: Προσέχουμε, για να έχουμε την υγεία μας! Προσέχετε, για να έχετε

την υγεία σας. Είναι δώρο Θεού. Μην το πετάτε ανοήτως…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.