Χάαλαντ: Η διατροφή και η «τρελή» γυμναστική που τον έκανε «τέρας»

Metrosport Team22 Νοεμβρίου 2020

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ «σκίζει» τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Νορβηγός δικαιολόγησε την ίδια ημέρα τον τίτλο του Golden Boy του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου που κέρδισε χθες το πρωί, σκοράροντας 4 γκολ σε 23 λεπτά με τη φανέλα της Ντόρτμουντ (31 γκολ σε 30 αγώνες συνολικά!) το ίδιο βράδυ κόντρα στη Χέρτα. Εκτός του ταλέντου του να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα όμως, ο Χάαλαντ έχει εξελιχθεί με πολύ κόπο και προσπάθεια σε έναν υπεραθλητή. Κατάφερε μέσα σε 15 μήνες να αλλάξει το σώματα του προσθέτοντας σ’ αυτό 12 κιλά μυικής μάζας με διατροφή και πρόγραμμα γυμναστικής αντίστοιχο μ’ αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Ρούμπεν Γκάμπριελσεν είχε τονίσει για τις… δύο εικόνες του Χάαλαντ όπως τις συνάντησε στη Μόλντε: «Όταν είχε πρωτοέλθει ήταν ένα μικρό παιδί. Δεν ήταν τόσο καλός. Σκεφτόμουν πως ίσως να είχε την ευκαιρία να κάνει καριέρα στη Νορβηγία. Μετά αρρώστησε και τραυματίστηκε και έκανα καιρό να τον δω. Όταν επέστρεψε ήταν τεράστιος!» Τι εννοούσε; Ο Χάαλαντ στα 19 του είχε ύψος 1.94, ζύγιζε 87 κιλά και έτρεχε με 36 χιλιόμετρα την ώρα και σκόραρε 41 γκολ.

Πώς «έχτισε» το… θωρακισμένο του κορμί

Για να φτάσει να δημιουργήσει το θηριώδες του σώμα ο Έρλινγκ Χάαλαντ σε 15 μήνες ακολούθησε τεχνικές διαλογισμού για να καθαρίζει το μυαλό του, «φίλτρα» για την οθόνη του κινητού και της τηλεόρασης για να ενεργοποιεί τη μελατονίνη και να κοιμάται καλύτερα, ακολούθησε τη διατροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο (έξι γεύματα τη μέρα με λίγα λιπαρά, πρωτεΐνη χωρίς αλάτι, πολλά φρούτα και λαχανικά, χωρίς ζάχαρη, χυμό πορτοκάλι, ανανά και νερό. Η Bild αποκάλυψε την μανιώδη «τρέλα» του, το biohacking, που αφορά δυο στόχους: «Να ζήσω περισσότερα χρόνια» και «να λειτουργεί καλύτερα το μυαλό μου». Επί του πρακτέου; Καθημερινά κάνει για… ζέσταμα πάνω από 1000 κοιλιακούς και 300 push-ups!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.