Χάαλαντ-Εν Νεσιρί… «Χ» και η Ντόρτμουντ στους «8» του Champions League

Στέφανος Αβραμίδης10 Μαρτίου 2021

Ντόρτμουντ και Σεβίλλη αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στο «Signal Iduna Park», αποτέλεσμα που χάρισε την πρόκριση στους «8» του Champions League στους Γερμανούς.

Μεγάλη πρωταγωνιστές του αγώνα, οι σέντερ φορ των δύο ομάδων που σκόραραν και τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

Με το 2-3 του πρώτου αγώνα στην πλάτη, η Σεβίλλη ήταν αυτή που έψαξε το γρήγορο γκολ. Όμως αυτή που το βρήκε ήταν η Ντόρτμουντ στην πρώτη της φάση στο παιχνίδι. Οι παίκτες της Σεβίλλης έχασαν την μπάλα, ο Νταχούντ τροφοδότησε τον Ρόις στα αριστερά της περιοχής, ο οποίος γύρισε στον Χάαλαντ για να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ντόρτμουντ διπλασίασε τα τέρματά της σε ένα από τα πιο περιπετειώδη γκολ στην εποχή του VAR. Η φάση του 2-0 κράτησε στην ουσία 6 ολόκληρα λεπτά.

Αρχικά στο 48’, ο Χάαλαντ πήρε την μπάλα από τον Αζάρ πάτησε περιοχή, με το κορμί του δεν άφησε τον Φερνάντο να τον νικήσει και από δύσκολη γωνία σκόραρε. Το γκολ ωστόσο δεν μέτρησε μετά από έλεγχο στο VAR για φάουλ. Όμως ο Τσακίρ εξέτασε και προηγούμενη φάση για πέναλτι του Κουντέ πάνω στον Νορβηγό και το καταλόγισε. Ο στράικερ των γηπεδούχων νικήθηκε από τον Μπόνο εις διπλούν, και στην εκτέλεση και στην επαναφορά. Αλλά η φάση δεν έληξε καθώς μετά από έλεγχο του VAR διαπιστώθηκε ότι ο γκολκίπερ της Σεβίλλης δεν πατούσε τη γραμμή του τέρματος κατά την εκτέλεση. Έτσι ο Τσακίρ διέταξε επανάληψη και ο Χάαλαντ ευστόχησε στο 54’ για το 2-0.

Η Σεβίλλη μείωσε στο 68΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εν Νεσιρί μετά από ανατροπή του ντε Γιονγκ από τον Εμρέ Τζαν.

Ο Μαροκινός έγραψε και το 2-2 στο 96’ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ράκιτιτς. Όμως δεν υπήρχαν άλλα χρονικά περιθώρια για τους Ανδαλουσιανούς που αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Χιτς, Μόρεϊ, Εμρέ Τσαν, Χούμελς, Σουλτς, Ντιλέινι, Μπέλινγχαμ, Νταχούντ, Αζάρ (67’ Πάσλακ), Ρόις, Χάαλαντ.

Σεβίλλη: Μπουνού, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια, Φερνάντο (86’ Ράκιτιτς), Χορδάν (60’ Πάπου Γκόμες), Όσκαρ (79’ Τόρες), Οκάμπος (60’ Ντε Γιονγκ), Σούσο (86’ Μουνίρ), Εν Νεσιρί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.