CAS, Σ.τ.Ε. και διοικητικό εφετείο τα τρία μέτωπα του ΠΑΟΚ

Metrosport Team18 Απριλίου 2020

Σε τρία δικαστικά μέτωπα κινείται πλέον ο ΠΑΟΚ μετά την πρόσφατη απόφαση της επιτροπής εφέσεων που ήταν αρνητική καθώς διατήρησε την ποινή της αφαίρεσης των επτά βαθμών. Στο CAS όμως η όλη διαδικασία αρχίζει από το σημείο μηδέν. Γιατί το αναφέρουμε; Πρακτικά διότι το CAS θα δικάσει στην ουσία της υπόθεσης, όπως είχε κάνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν. Η προσφυγή του ΠΑΟΚ θα γίνει άμεσα, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και θα ζητηθεί να ακολουθηθεί μία διαδικασία εξπρές για να βγει η απόφαση πριν από την ολοκλήρωση των πλέι οφ (εφόσον τελικά διεξαχθούν).

Παράλληλα όμως υπάρχουν και δύο άλλα δικαστήρια και από εκεί περιμένει αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ. Υπάρχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, που θα δικάσει στις 4 Ιουνίου το αίτημα του ΠΑΟΚ και το διοικητικό εφετείο, το οποίο δεν έχει ορίσει ακόμα δικάσιμο. Θυμίζουμε πως το διοικητικό εφετείο είχε βγάλει απόφαση που έλεγε ότι δεν υπάρχει δεσμευτικότητα από την γνωμοδότηση της Ε.Ε.Α. Το δευτεροβάθμιο της ΕΠΟ, δεν το έλαβε υπόψιν.

Και οι επιτελείς του ΠΑΟΚ θεωρούν πως αυτό που έγινε είναι αντισυνταγματικό. Επί της ουσίας ο ΠΑΟΚ θα επιταχύνει τις διαδικασίες για να οριστεί δικάσιμος στο CAS, ενώ περιμένει τα αποτελέσματα των ενεργειών του τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και στο διοικητικό εφετείο.

Ο ΠΑΟΚ προσδοκά από τα δύο ελληνικά δικαστήρια, να τον δικαιώσουν όσο αφορά την σύνθεση της Ε.Ε.Α.

Οσο για το CAS εφόσον ο Δικέφαλος αθωωθεί, τότε θα του επιστραφούν οι επτά βαθμοί. Εάν δεν δικαιωθεί, θα διατηρηθεί η ποινή. Όπως έλεγαν και χθες εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, παρά τον πόλεμο λάσπης που εκτοξεύει ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.