Buzzer beater και ΠΑΟΚ: Η συνήθεια που έγινε λατρεία...

Metrosport Team30 Αυγούστου 2022

Γνωρίζουμε πως και ψυχοφθόρο είναι και πως δεν είναι για καρδιακούς. Αλλά γνωρίζουμε επίσης πόσο πολύ... λυτρωτικό είναι για κάθε οπαδό. Η αναφορά μας στο ... γκολ και νικήσαμε, στο Buzzer beater που έχουν λατρέψει αυτοί που το βιώνουν από την καλή και έχουν μισήσει αυτοί που το ζουν από την... ανάποδη.

ΠΑΟΚ και buzzer beater; Τα τελευταία χρόνια ο Δικέφαλος το κάνει συχνά και μάλιστα σε ματς που είτε χαρίζουν τίτλους είτε κρίνουν την πορεία προς τον τίτλο. Ή στερούν από αντιπάλους να πετύχουν αυτό που έχει καταφέρει μόνο ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του Πρωταθλήματος. Δηλαδή να το κατακτήσουν αήττητοι. Η «Μ» και το metrosport.gr με αφορμή το γκολ του Νάρεϊ προχθές στο 96’ στο ματς με τον Ατρόμητο ξεχώρισε τo top 5 των buzzer beater των ασπρόναυρων τα τελευταία χρόνια.

Κρμέντσικ και Κύπελλο

Μπορεί σε αυτό το ματς να μην είχαμε το «γκολ και έληξε» αλλά όπως και να το κάνουμε και από τη στιγμή που έκρινε τίτλο πρέπει να το συμπεριλάβουμε αφού απέμεναν ελάχιστα λεπτά για το τέλος. Αναφερόμαστε στο γκολ του Κρμέντσικ στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Τσέχος χάνει την πρώτη ευκαιρία ερχόμενος από τον πάγκο, χάνει και τη δεύτερη και στην 3η μετά την μαγική πάσα του Αντρίγια ευστοχεί, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα κάνει το 1-2 και χαρίζει στον ΠΑΟΚ του Γκαρσία ένα μάγκικο Κύπελλο.

Back to back στην ΑΕΚ

Τρεις σερί κερδισμένους τελικούς απέναντι στην ΑΕΚ έχει ο ΠΑΟΚ αλλά εκεί δεν χρειάστηκε να σκοράρει στο τέλος για να πάρει τον τίτλο. Ομως στον θεσμό του Κυπέλλου και μάλιστα την ίδια χρονιά ο ΠΑΟΚ έχει πάρει δυο νίκες στις καθυστερήσεις. Την χρονιά που κέρδισε τον Ολυμπιακό στον τελικό ο ΠΑΟΚ αποκλείει την ΑΕΚ. Φάουλ και γκολ του Μουργκ στο 94’ στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς και 0-1. Στην Τούμπα λίγες μέρες αργότερα γκολ του Αντρίγια στο 96’ και 2-1. Γκολ που δεν έκρινε την πρόκριση αλλά τη νίκη αφού νωρίτερα στο 84’ ο Κρμέντσικ είχε κάνει το 1-1.

Η απόλυτη ηδονή στο ΟΑΚΑ

Αν κάποιος πρέπει να απαντήσει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ποιο ματς θυμάται πιο έντονα απέναντι στην ΑΕΚ θα απαντήσει: «το 1-2 με Κούρτιτς και Μιτρίτσα στις καθυστερήσεις». Δεν έχει άδικο. Πέρσι ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ κινδυνεύει με αποκλεισμό αφού το 0-0 της Τούμπας τον στέλνει στην Αθήνα για να πάρει αποτέλεσμα. Εκεί βλέπει τον Σιμόες στο 83’ να κάνει το 1-0. Ε και; Στο 95’ ο Κούρτιτς με πολύ ωραίο σουτ σκοράρει και κάνει το 1-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται και το γκολ του Μιτρίτσα δυο λεπτά αργότερα για την ολική ανατροπή και το 1-2.

Αήττητο Πρωτάθλημα; Ποτέ..

Ηταν 12 Ιουλίου 2020. Το Πρωτάθλημα είχε κριθεί μαθηματικά και το είχε πάρει ο Ολυμπιακός. Που ως στόχο είχε να πετύχει αυτό που στην ιστορία του θεσμού έχουν καταφέρει μόνο ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Να το κατακτήσουν αήττητοι. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και θέλει απλά να μην χάσει για να αγκαλιάσει το αήττητο. Ο Ενέα Μιχάι στις καθυστερήσεις του αγώνα έχει διαφορετική άποψη. Σκοράρει κάνει το 0-1 και στερεί από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να γίνει η 3η ομάδα που θα έχει πάρει τον τίτλο χωρίς ήττα.

Ξανά με τον Ατρόμητο

Ο Ατρόμητος μέχρι το 96’ στο προχθεσινό παιχνίδι κρατούσε την ισοπαλία. Ο Νάρεϊ του την στέρησε με το γκολ που σημείωσε κάνοντας τους Περιστεριώτες να κοιτούν με απόγνωση ο ένας τον άλλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ατρόμητος το ζει αυτό από τον ΠΑΟΚ. Η προηγούμενη ήταν μέσα στο Περιστέρι όταν ο Δικέφαλος τη σεζόν 2019-20 βλέπει τον Ανχελ Κρέσπο να σκοράρει στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 92’ και να διαμορφώνει το 2-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.