Boxing Day: Και όποιος αντέξει

Θανάσης Κυλώνης26 Δεκεμβρίου 2020

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι πολύ διαφορετικά για όλους μας, σε όλο τον πλανήτη, ας ελπίσουμε αυτά του 2021 να είναι καλύτερα. Πριν περάσω στο θέμα μας, να δώσω κι εγώ τις ευχές μου. Δεν θα πρωτοτυπήσω και δεν υπάρχει λόγος νομίζω. Την υγειά μας να ‘χουμε, σωματική και ψυχική, γιατί καμία από μόνη της δεν αρκεί. Άντε και λίγη τύχη, γιατί είναι απαραίτητη και στη ζωή μας και στο στοίχημα…

Με τα περισσότερα πρωταθλήματα να έχουν πάει σε διακοπή μέχρι τις αρχές Γενάρη, όλο το βάρος (ή τουλάχιστον το 90%) του στοιχηματικού ενδιαφέροντος πέφτει πλέον στην Αγγλία. Από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων που ξεκινά το πρόγραμμα της Boxing Day, κάθε μέρα θα υπάρχουν παιχνίδια και όποιος αντέξει. Οι ομάδες που δεν είχαν υποχρεώσεις στο Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα πήραν κάποιες ανάσες και μία εξ αυτών είναι η Λέστερ, που υποδέχεται νωρίς το Σάββατο τη Γιουνάιτεντ, η οποία Τετάρτη βράδυ έπαιζε με αρκετούς βασικούς στην Εβερτον, κερδίζοντας 0-2 με γκολ στο φινάλε. Αυτό ήταν το 13ο συνεχόμενο διπλό της ομάδας του Σόλσκιερ εντός συνόρων, αλλά την ξεκούραστη Λέστερ που κέρδισε Τότεναμ και Σίτι μεταξύ άλλων, δεν την κοντράρεις με απόδοση 2.30. Bλέπω κάπου στα κοντά να τερματίζεται το εκτός έδρας σερί της Γιουνάιτεντ, μπορεί και σήμερα.

Αντιθέτως, στο λονδρέζικο ντέρμπι Αρσεναλ - Τσέλσι, είναι απόλυτα δικαιολογημένο το διπλό στο 1.95 με βάση τη φετινή δυναμική και φόρμα των ομάδων. Οι «κανονιέρηδες» έχασαν με κάτω τα χέρια και από την Σίτι την Τρίτη στο Λιγκ Καπ (1-4), η Τσέλσι μια μέρα νωρίτερα κέρδιζε εύκολα (3-0) μια άλλη συμπολίτισσα, τη Γουέστ Χαμ. Ειδικά αν δεν προλάβει να επιστρέψει ο Ομπαμεγιάνγκ, το προβάδισμα της Τσέλσι θα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο. Μαζί με over 1,5, το διπλό ανεβαίνει πάνω από τις 2 μονάδες.

Στο Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Εβερτον δεν μπορώ να αποκλείσω την παρθενική νίκη της Σέφιλντ, αλλά δεν πάει και εύκολα το χέρι μου στο 4.30 του άσου. Κάτι αρχίζει να δείχνει πάντως και ίσως η Εβερτον φανεί επηρεασμένη από τον χαμένο προημιτελικό Λιγκ Καπ της Τετάρτης.

Στα ματς της Κυριακής, ελκυστικός ο άσος της Γουέστ Χαμ στο 2.40 απέναντι στη ντεφορμέ Μπράιτον, καλοπληρωμένο στο 2.30 το over του Γουλβς – Τότεναμ. Οι «λύκοι» έχουν ξελασκάρει φέτος, ειδικά στα ματς με τους «μεγάλους» φέρνουν μεγάλα σκορ. Η Τότεναμ ξαναπήρε τα πάνω της με τη νίκη-πρόκριση (1-3) στην Στόουκ την Τετάρτη και θα ψάξει μια αντίδραση και στο πρωτάθλημα ύστερα από 3 σερί γκέλες που την έριξαν από την κορυφή.

Στα ματς της Δευτέρας, υπερβολικό το 6.00 στον άσο της Εβερτον με την Σίτι, δεν είναι φέτος τόσο μεγάλη η ποιοτική διαφορά τους για να πληρώνει 1.50+ το διπλό, συνεπώς εξ ορισμού υπάρχει αξία στην κόντρα του φαβορί. Πολύ πιο δίκαιο το 2.00+ στο διπλό της Λέστερ με την Κρίσταλ Πάλας, που έδειξε σημάδια διάλυσης στο 0-7 από τη Λίβερπουλ.

Χρόνια πολλά και πάλι, καλή τύχη στις επιλογές σας, θα τα πούμε και στο ραδιόφωνο την Κυριακή (15:00 – 18:00)…

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΛΕΣΤΕΡ – ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 1 DNB

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΤΣΕΛΣΙ 2

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΜΠΡΑΪΤΟΝ 1

ΓΟΥΛΒΣ – ΤΟΤΕΝΑΜ Over

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΛΕΣΤΕΡ 2

ΕΒΕΡΤΟΝ – ΜΑΝ. ΣΙΤΙ 1Χ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.