«Blue dream»: Το εντυπωσιακό ρεκόρ της non stop Μάντσεστερ Σίτι

Δημήτρης Μπασμπαρέλας21 Απριλίου 2024

Νon stop… «Blue dream» με εντυπωσιακό ρεκόρ! Η Μάντσεστερ Σίτι σπάει όλα τα κοντέρ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κατόρθωσε να επιβληθεί της Τσέλσι με 1-0 στον ημιτελικό του FA Cup, στο παιχνίδι που έγινε χθες (20/4) στο Γουέμπλεϊ και να πάρει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, μόλις τρεις μέρες μετά από έναν εξουθενωτικό προημιτελικό στο Champions League, όπου και αποκλείστηκε στα πέναλτι, δίχως να χάσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εξ ου και το ξέσπασμα του Πεπ Γκουαρντιόλα μετά από τον ημιτελικό για τα συνεχόμενα παιχνίδια της ομάδας του. «Είναι απαράδεκτο το ότι παίξαμε σήμερα (χθες), πραγματικά απαράδεκτο. Είναι αδύνατο. Για την υγεία των παικτών. Δεν είναι φυσιολογικό, καθόλου φυσιολογικό. Ακριβώς επειδή νικήσαμε, έχω το κουράγιο να σας τα πω αυτά.

Το να παίξουμε 120 λεπτά, η συναισθηματική φόρτιση από τον αγώνα απέναντι στη Ρεάλ, ο τρόπος που αποκλειστήκαμε. Ξέρω πως σε αυτή τη χώρα το FA Cup είναι ξεχωριστό, αλλά αυτό έχει να κάνει με την υγεία των παικτών. Δεν ξέρω πώς επιβίωσαν», είπε μεταξύ άλλων.

Όπως και να έχει, η Σίτι είναι για 13η φορά στον τελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο 7 φορές, ενώ ήταν φιναλίστ άλλες 5.

Αήττητη για 4,5 μήνες!


Η «blue dream» του Καταλανού τεχνικού συμπλήρωσε πλέον 29 σερί παιχνίδια αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την ιστορία του συλλόγου. Για την ακρίβεια, πρόκειται για την ισοφάριση του ρεκόρ.

Έχει καταγράψει 23 νίκες και 6 ισοπαλίες στα τελευταία 29 ματς, έχοντας χάσει για τελευταία φορά από τις 6 Δεκεμβρίου 2023! Τότε είχε γνωρίσει την εκτός έδρας ήττα από την Άστον Βίλα με 1-0 για την Premier League. Μάλιστα, σε τέσσερις μέρες πάλι έχει παιχνίδι. Στις 25/4 παίζει με την Μπράιτον, εκτός έδρας. Αν δεν χάσει, τότε σπάει το ρεκόρ και συμπληρώνει 30 ματς αήττητη, ενώ διεκδικεί ξανά το Πρωτάθλημα, που έχει κατακτήσει τα 5 από τα 6 τελευταία.

Στα 52 ματς με 4 ήττες

Άλλωστε, θα πρέπει να καταγραφεί ότι μπορεί να αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πέναλτι και να μην πήγε στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά δεν έχασε. Επί της ουσίας είναι δίχως ήττα για 4,5 ακριβώς μήνες! Παίζοντας μάλιστα σε 4 διοργανώσεις. Ξέρετε πόσα παιχνίδια έχει δώσει συνολικά αυτή την περίοδο; 52 στον αριθμό.

Το ταξίδι της ξεκίνησε από τις 6 Αυγούστου 2023, όταν και έχασε το Community Shield από την Άρσεναλ. Σε αυτό το διάστημα έχασε μόλις 4 ματς! Όλα εκτός έδρας και όλα στο γκολ. Κι έχει να δώσει σίγουρα άλλα 7 τον αριθμό, έξι για το Πρωτάθλημα και τον τελικό του Κυπέλλου...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.