Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Ξεκινάει από το 1-1 το ματς και βλέπουμε

Metrosport Team06 Ιουνίου 2023

Κάθομαι και αναρωτιέμαι: Πως θα είναι να βλέπω Ρεάλ χωρίς Μπενζεμά; Πως θα είναι να μην παίζει στην Ευρώπη ο Μέσι; Πως θα είναι χωρίς τον Ζλάταν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο; Πολλά τα αντίο, πολλές οι σταθερές που αλλάζουν, η ζωή προχωράει οπότε προχωράμε κι εμείς, αλλά μια στεναχώρια την είχα χθες. 

Επί του αγωνιστικού, το κορυφαίο μακράν συνέβη στο Βέλγιο. Σαν ταινία με ακραίο σενάριο λοιπόν αλλά στην πραγματική (ποδοσφαιρική) ζωή, η Αντβέρπ πήρε το πρωτάθλημα μετά το 1957 με έναν τρόπο που θα τον θυμόμαστε εσαεί. Τρεις ομάδες κυνηγούσαν κούπα, δύο ήταν τα ματς, Σεν Ζιλουάζ-Μπριζ και Γκενκ-Αντβερπ. Μόνο η Μπριζ δεν πήγαινε για τίποτα. Γκολ η Γκενκ, ως το ημίχρονο το σηκωνε αυτή. Γκολ αρχές δευτέρου μέρους η Σεν Ζιλούαζ, το τρόπαιο πήγε προς αυτήν. Φτάνουμε στο 90', 1-0 η Σεν Ζιλουαζ, 2-1 η Γκενκ και όλα δείχνουν ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Αμ δε! Πρώτα 1-1 η αδιάφορη Μπριζ, μετά πάρε και 1-2 (και 1-3), πανηγυρίζει η Γκενκ, αλλά η Αντβέρπ δεν έχει “μιλήσει”. Κάνει το 2-2 στο 94' και ο τίτλος τελικά στην Αμβέρσα! Να που το ζήσαμε κι αυτό...

Κατά τα άλλα, στην Ισπανία έπεσε η Βαγιαδολίδ τελικά, κάτι μάλλον αναμενόμενο αφού εκεί παιζόταν το εξάποντο ματς κόντρα στη Χετάφε και όλες οι άλλες εύκολα-δύσκολα είχαν “κάνει τα κουμάντα τους”. Στην Ιταλία θα πάμε σε μπαράζ χάρις σε ένα πέναλτι-γκολ της Ρόμα στο 90', ενώ στην Αγγλία η Σίτι έκανε το νταμπλ και “σημαδεύει” πλέον το τεράστιο τρέμπλ σε πέντε βράδια από τώρα. Εύκολα πήρε το FA CUP, ας μην κρυβόμαστε, χωρίς να είναι σούπερ, είχε πολύ μεγαλύτερη ποιότητα από την Γιουνάιτεντ.

Για να κλείσουμε με το παρελθόν, πάμε στα αμιγώς στοιχηματικά. Αρχικά να αναφωνήσουμε ένα “επιτέλους”! Επιτέλους κάποιοι (εν προκειμένω οι Ισπανοί) στάθηκαν στο...ύψος τους. Κύριοι. Πλήρωσαν και με το παραπάνω. Και η Θέλτα πέρασε (άψογη φιλενάδα η Μπάρτσα) και τα πιθανότατα χινάρια πέρασαν (σε Ελτσε και Μπέτις) οπότε σώθηκαν Κάντιθ και Βαλένθια, και ο πλούσιος άσος της Μαγιόρκα πέρασε (την οποία σταθερά οι μπουκ εντός έδρας μας της έκαναν δώρο και τους ευχαριστούμε). Οπότε, το ουσιαστικό φινάλε της σαιζόν ήταν πολύ καλό, βγήκε καλό μεροκάματο!

Πλέον, μεσοβδόμαδα περίπου τίποτα “ψιλό”, μονάχα ο τελικός του Conference League, το μοναδικό ματς που θα με απασχολήσει. Αύριο λοιπόν στην (πανέμορφη) Πράγα, έχουμε Φιορεντίνα-Γούεστ Χαμ. Δεν τις λες και...έμπειρες στην Ευρώπη, κάθε άλλο (η Φίορε είχε κερδίσει έναν τελικό το 1961, αγέννητος ήμουν). Να όμως που έφτασαν ως εδώ και μάλιστα δεν έχουν κι άλλη διέξοδο για του χρόνου, στα πρωταθλήματά τους δεν κέρδισαν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μπορώ να μιλήσω καλύτερα για τη λονδρέζα που την ξέρω καλά. Νομίζω ότι φέτος αδίκησε τον εαυτό της. Υλικό καλό, ως πολύ καλό. Ήταν πάλι για θέσεις Ευρώπης, όχι να καρδιοχτυπάει ως τον Απρίλη. Ο Μόγιες έσωσε το κεφάλι του ακριβώς λόγω της ευρωπαϊκής πορείας, πιστεύω ότι μπορεί να το πάει all the way. Nα το σηκώσει δηλαδή. 

Οι μπουκ όπως και στο Europa League μας δίνουν ματς απόλυτα μοιρασμένο και με χαμηλό το Χ. Στα μάτια μου, τα “σφυριά” έπρεπε να είναι λιιιιγο παραπάνω φαβορί, ένα 0,20 πιό κάτω δηλαδή. Γκολ βάζουν και οι δύο (στην Ευρώπη έχουν μέσο όρο 2,38 ανά ματς η Φιόρε και 2,36 η Χαμ), θα βάλουν και τώρα, πίσω δεν είναι άξιες εμπιστοσύνης. Ξεκινάει απ΄το 1-1 το ματς και βλέπουμε. Αρα έχει λαθάκι το over, το g/g και ίσως και το διπλό. Κάτι σε 1-2 το έχω στο νου μου, η Φιορεντίνα τα τελευταία τρία κρίσιμα ματς (τελικό κυπέλλου με Ιντερ και τα δύο με τη Βασιλεία) αυτό το σκορ έφερε, το 1-2. Τι κρατάω; Πάντα με τη λογίκη του “αλατοπίπερου” κι όχι του σοβαρού μπετ, παίζω σκορ 1-2, παίζω σκόρερ Μπόουεν any time (είναι..χωσιάρης και ξεφεύγει από τα ραντάρ), παίζω και g/g+κατάκτηση Γουέστ Χαμ (εδώ καλύπτω και πιθανή ισοπαλία στα 90', αν έρθει 1-2 πληρώνομαι δυο μπετ). Καλή απόλαυση του τελικού!

Οι προτάσεις

Μονά αποδεκτά:

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 1-2 ΣΚΟΡ

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΜΠΟΟΥΕΝ ANY TIME

Γράφει ο Billaras

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.