Στήλες Billaras

«Billaras»: Παιχνίδι με τα γκολ στην Αγγλία

Metrosport Team01 Απριλίου 2023

Ωραίες οι εθνικές ομάδες, αλλά όχι για κουμάρι. Και στο γήπεδο πήγα για το φιλικό μας με τη Λιθουανία, καλή η Εθνική παρά το 0-0, όλα όσα πιστεύω για αυτή τη φουρνιά μου τα επιβεβαιώσαν. Αισιοδοξώ, τον Ιούνιο θα μπούμε στα πιό δύσκολα με την Ιρλανδία, αλλά στοιχηματικά δεν έχω και να σχολιάσω κάτι, δεν έπαιξα τίποτα.

Τα αφήνω όλα πίσω, κατέφθασε και ο Απρίλιος, καλό μήνα σε όλους και όλες, μεγάλωσε και η μέρα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σαιζόν 2022-2023. Τα πρωταθλήματα επεστρέψαν από χθες βράδυ, αυτό που θα ήταν καλό να κρατήσετε είναι κάτι χιλιογραμμένο αλλά ας το επαναλάβουμε: Από εδώ και πέρα, οι μπουκ “πριμοδοτούν” το κίνητρο. Εσείς όμως οφείλετε να εξετάζετε όχι ποιά ομάδα θέλει. Αλλά ποιά μπορεί. Να παίζετε ομάδες που καίγονται, αλλά η απόδοσή τους να είναι σε συνάρτηση με την αξία τους, όχι μόνο με το κινητρό τους. Αυτά ως θεωρία, πάμε στην πράξη. Οι μάχες φουντώνουν και μην ξεχνιόμαστε, τώρα κατά την διακοπή είχαμε και αλλαγές προσώπων. Στην Premier League ας πούμε, θα ντεμπουτάρει η...γεροντάρα, ο 75χρονός Ρόι Χότζον στον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας! Στην Τότεναμ δεν θα δούμε τον Αντόνιο Κόντε, μας χαιρέτησε κι αυτός. Θα είναι στον πάγκο- ως υπηρεσιακός- ο μέχρι πρότινός ασσίσταντ του. Στην Σεβίλλη μην ψάξετε να βρείτε την καράφλα του Σαμπάολι, μας χαιρέτησε επίσης. Και ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ, ο έμπειρος βάσκος τεχνικός. Τέλος, το μεγάλο “μπαμ” έγινε φυσικά στο Μόναχο, ο Νάγκελσμαν κούνησε μαντήλι και στην θέση του, στον...καυτό πάγκο της Μπάγερν Μονάχου ήρθε ο Τόμας Τούχελ! Ο οποίος θα ντεμπουτάρει κόντρα στην παλιά του αγάπη, στο τεράστιο ματς Μπάγερν-Ντόρτμουντ. Μεσοβδόμαδα δεν θα έχει Champions League (μόνο Premier League και άφθονα κύπελλα), όμως θέλει προσοχή το κουπόνι μετά από την διακοπή, η φόρμα έχει πάει περίπατο.

Στην Αγγλία γιά αρχη, με κολασμένο ματς σήμερα νωρίς, Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ! Η Λίβερπουλ τα πάει καλά τελευταία με την Σίτι, αλλά όχι στο Etihad. Εκεί είναι λίγο...μαύρη τρύπα. Το ταμπλό λέει 1-5-7. Και αν εξαιρέσουμε το 2017 (5-0) και το 2020 (4-0), πάντα το ματς ήταν στο g/g. Αυτό επιλέγω και τώρα. Η Σίτι είναι καλύτερη, η Λίβερπουλ αφερέγγυα ειδικά εκτός , ο άσος με g/g είναι κάπου στο 3.00 και τον δέχομαι. Στο Αρσεναλ-Λίντς, η πρωτοπόρος θα ξέρει αν μπορεί να ανοίξει κι άλλο την ψαλίδα, τίμιο κι εδω το g/g στο 1.90, θεωρώ ότι η Λιντς θα πάει ανοιχτά, πίσω έχει θέματα πολλά αλλά ένα γκολ μπορεί να το βάλει. Μετά, αρχίζουν τα...ζόρικα ματς. Δείτε και τις αποδόσεις. Σε Πάλας, Μπόρνεμουθ και Νότιγχαμ οι αποδόσεις είναι περίπου μοιρασμένες. Καίγονται πολλές, δεν ξέρω τι να περιμένω, πάο πάσο. Στο Μπράιτον-Μπρέντφορντ όσο καλή κι αν είναι η Μπράιτον, οι αποδόσεις αδικούν την (εξίσου καλή) Μπρέντφορντ, ενώ στο Τσέλσι-Βίλα δεν αγγίζω κάτι, θεωρώ ότι σταδιακά η Τσέλσι θα ανεβαίνει, το έδειξε και πριν την διακοπή. Οκ, ήθελε χρόνο με τόσες μεταγραφές, αλλά πλέον τον πήρε και θα έχει σταθερή βελτίωση. Αύριο είναι περίπου άχαστο ότι αν δεν κερδίσει η Γουέστ Χαμ, ο Μόγιες θα μας κουνήσει μαντήλι, μην ξεχνάμε ότι η λονδρέζα είναι εντός ζώνης υποβιβασμόυ (ποιός θα το πίστευε). Το over εδώ, κοντά στο 2.00, δεν είναι κακό. Κάνει...τζιζ το Νιουκάστλ-Μάντσεστερ, μόνο για live, ενώ την Δευτέρα τα είπαμε, η Τότεναμ με υπηρεσιακό πάει στην Εβερτον του Ντάις. Περιμένω ματς του “μισού μηδέν” και σκέφτομαι σοβαρά τον άσο.

Στην Championship σημερα λέω να κοντράρω την Γουιγκαν (χαμός εκεί, απλήρωτοι, έφαγαν -3 από την Λίγκα, παραιτήθηκε ο τεχνικός διευθυντής), προσοχή στο πολύ ύπουλο Χάτερσφιλντ-Μίντλεσμπρο (ο Νιλ Γουόρνοκ ήταν ως το 2021 στην Μίντλεσμπρο ενώ έχουμε και νέο ιδιοκτήτη στην Χάτερσφιλντ, έναν αμερικάνο), ενω είναι ουαλλικό ντέρμπι-με πιθανή μιά κόκκινη κάρτα- το Κάρντιφ-Σουόνσι. Στην 1η, ρισκάρω με ΜΚ Ντονς, έχουνε ένα καλό σερί νικών χωρίς να δεχθούν καν γκολ, ενώ σε δύο βαθμολογικά αδιάφορα ματς έχουμε ψηλά τα over! Στα Τσάρλτον-Σριούσμπερι και Φλίτγουντ-Εξετερ αξίζει να ψάξετε τα γκολ. Στην 2η να πούμε ότι η Ροτσντέιλ απέλυσε τον Μπέντλεϊ και ίσως το διπλό της να είναι μιά σκέψη, ενώ με ρίσκο πάω στο Χ-2 της Κρόουλι, με τον Λίντσεϊ στον πάγκο έκανε ξεπέταγμα και βγήκε εκτός ζώνης. Εκτός Αγγλίας δεν έχω και πολλά, κι εδώ μπορεί να γίνει παιχνίδι με γκολ, αλλά από ασόδια λίγα πράγματα, αξίζουν μερικές κόντρες ομάδων που παίζουν καπάκι κύπελλο. Μιά σκέψη είναι στο Βέλγιο η Μάλιν κόντρα στην Μπριζ, ακόμα μιά γηπεδούχος καλή είναι η Ναίμέγκεν κόντρα στην PSV (με κάλυψη, αφού εντός η Νάιμέγκεν έχει 3-9-1)! Στην Ιταλία εδώ παίζουμε γκολ, ψηλά το over στο Μπολόνια-Ουντινέζε (αδιάφορο και άνετες, δείτε τι φέρνουν τα τελευταία χρόνια), ψηλά και στο Νάπολι-Μίλαν που είναι...ζέσταμα γιά το σεντόνι φυσικά, αφού εκεί θα ξαναβρεθούν. Σε Γερμανία δεν εχω τίποτα (θα κόντραρα Μπάγερν αν δεν άλλαζε προπονητή), έμεινε η Ισπανία. Πονηρό το Μπιλμπάο-Χετάφε (έχει ρεβάνς κυπέλλου η Μπιλμπάο), ψψάχνω τα γκολ κλασικά στη Χιρόνα (ντέρμπι το ματς με την Εσπανιόλ), ενώ λοξοκοιτάω πονηρά το Ρεάλ-Βαγιαδολίδ. Η Βαγιαδολίδ μόλις +2 από τη ζώνη, θέλει “κάτι”. Η Ρεάλ άνετη, γιά τίτλο δεν πάει, έχει κι αυτή ρεβάνς κυπελλο την Πεμπτη με την Μπάρτσα και καπάκι έχει και σεντόνι σε 10 μέρες. Μήπως; Θυμίζω, πρόεδρος της Βαγιαδολίδ είναι ο Ρονάλντο. Ο...ορίτζιναλ Ρονάλντο, το φαινόμενο. Λατρεμένος (και) στην Ρεάλ. Γιά φινάλε, στη Γαλλία έχει αξία η Μπρέστ, μιάς και “κουνιέται” κι έχει και κίνητρο, ενώ η Τουλούζ δεν έχει κανένα. Αντίθετα, ασχολείται με το κύπελλο Γαλλίας μεσοβδομαδα, έχει την “μικρούλα” Ανεσί αντίπαλο και προφανώς το νου της είναι εκεί.

Οι προτασεις

Δυάδα:

Χιρόνα over / Φλίτγουντ over

Δυάδα:

Νάπολι 1+over / Σίτι 1+g/g

Δυάδα:

Αρσεναλ g-g / Γουέστ Χαμ over

Μονά αποδεκτά:

Χάτερσφιλντ - Μιντλεσμπρο 1

Ρεάλ – Βαγιαδολιδ 2-Χ

Μάνσφιλντ - Κρόουλι 2

Συστημα με ζητούμενα (2-3):

ΓΟΥΪΓΚΑΝ – ΚΠΡ 2

ΓΟΥΙΚΟΜ – ΜΚ ΝΤΟΝΣ 2

ΜΠΡΕΣΤ – ΤΟΥΛΟΥΖ 1

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.