Στήλες Billaras

Billaras: Με… άλλον αέρα η Τρανμίρ

Metrosport Team25 Μαρτίου 2023

Το μεσοβδόμαδο που αφήσαμε πίσω μας το λες και επίσημα “το δίημερο των ρεκόρ”. Μιά ο Ρονάλντο να φτάνει τις 197 εμφανίσεις με την Εθνική Πορτογαλίας, ένα νούμερο...απλησίαστο. Προφανώς θα ξεπεράσει και τις 200 σύντομα, πρωτοπαιξε το 2003!

Μετά, ο Χάρι Κέιν να σκοράρει με την Αγγλία και να περνάει τον Γουέιν Ρούνεϊ και να γίνεται πρώτος σκόρερ όλων των εποχών γιά την Αγγλία με 54 τέρματα. Κι αυτός θα φτάσει ψηλότερα, εξάλλου τα 54 γκολ τα πέτυχε με 39 λιγότερες εμφανίσεις με το εθνόσημο, σκοράρει κατά μέσο όρο κάθε 1,5 ματς και είναι ακόμα 29. Δύσκολα θα ξεπεραστεί κι αυτό στην Αγγλία.

Τέλος, είχαμε και τον Λιονέλ Μέσι φυσικά. Σε ένα τρελλό γλέντι που έγινε στο Μονουμεντάλ, στην πρώτη εμφάνιση της Αργεντινής μετά την κατάκτηση του Μουντιαλ, ο Μέσι σκόραρε κόντρα στον Παναμά και έφτασε τα 800 επίσημα γκολ. Τα 672 στην Ισπανία, τα 99 με την Αργεντινή και τα 29 με την Παρί. Τι να πούμε, ζαλίστηκα και μόνο που τα έγραφα....

Ολα αυτά τα επικά ρεκόρ πάντως, δεν συνιστούν αυτομάτως και...τζόγο. Μπορεί να ξεκίνησαν τα προκριματικά του EURO 2024 (14 Ιουνίου-14 Ιουλίου στη Γερμανία ), αλλά αυτό δεν σημαίνει και παιχνίδι, δεν σημαινει στοίχημα. Περισσότερο με απασχολεί ως φίλαθλο αν η Εθνική μας θα είναι εκεί. Σε μιά χώρα που έχουμε περιπου μισό εκατομμύριο Ελληνες μετανάστες και που εύκολα... πεταγόμαστε κιόλας (άρα εγγυημένα δυνατή γαλανόλευκη κερκίδα), θα είναι εκεί η ομάδα μας; Του χρόνου θα έχουμε 10 χρόνια να πάμε σε μεγάλη διοργάνωση, από το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.

Δεν ξέρω τι έγινε χθες βράδυ, δεν μπορώ να σχολιάσω, έγραφα ώρες νωρίτερα. Οπως και να'χει όμως, αυτά που ξέρω είναι ότι ο Πογιέτ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παιδιών, το γκρουπ βγάζει υγεία, εχουμε επιστροφή και του Φορτούνη μετά από 2 χρόνια, ενώ είχαμε φυσικά και την πρώτη κλήση του υπερ-ταλαντούχου Κωνσταντέλια. Και πως θα έχουμε και 2η ευκαιρία με το Nations League. Οπότε αισιοδοξώ παρότι ο όμιλος με Γαλλία-Ολλανδία-Ιρλανδία (και Γιβλαρτάρ) δεν είναι καθόλου εύκολος.

Επιστρέφω στο κουμάρι. Δεν παίζω κάτι από Εθνικές. Επαιξα καλα στο Μουντιάλ πριν 3 μήνες. Τώρα δεν είμαι Πυθεία να κάνω μαντεψιές και δεν παίζω...ραντεβού στα τυφλά (γιατί αυτό είναι οι εθνικές στην παρούσα φάση). Τι απέμεινε; Κάτι αγγλιδούλες. Και έρχονται τα...άσχημα νέα.

Κι εδώ ακόμα είναι λειψό το πρόγραμμα, αν κάποια έχει πάνω από 5 διεθνείς το παιχνίδι της αναβάλλεται. Το άσχημο λοιπόν είναι πως έχουμε κακό πρόγραμμα. Στην 1η ας πούμε δεν έχω τίποτα απολύτως! Στην 2η, η Τρανμίρ απέλυσε τον Μέλον και ίσως τώρα με άλλο αέρα να είναι επιλογή μέσα στην κακή Κόλτσεστερ (0-1-4 στα τελευταία πέντε). Νομίζω ότι έχει λάθος και το over στο Σουίντον-Στόκπορτ γιατί μπορεί η φιλοξενούμενη να είναι “σφιχτή” αλλά η γηπεδούχος με τον βετεράνο Οστιν στην 11αδα σκοράρει κατά ριπάς, προχθές ήρθε 4-4! Τέλος, σε δύο ζόρικα ματς (Στιβενέιτζ-Σάλφορντ και Μάνσφιλντ-Σάτον) με προκαλούν λίγο τα 4αρια των φιλοξενούμενων. Θα κρατήσω με ρίσκο το πρώτο. Η Νάσιοναλ Λιγκ επίσης δεν έχει κάτι, οπότε θα μείνω με αυτά τα..ψιχουλάκια της Λιγκ 2 και θα περιμένω το μεθεπόμενο κουπόνι, αυτό της πρωταπριλιάς. Η υπομονή “πληρώνει” στο στοίχημα, να το θυμάστε αυτό και να μην πετάτε ούτε ένα ευρώ σε χαζοστοιχήματα.

Οι προτάσεις

Δυάδα:

Τρανμίρ 2 / Σουϊντον οver

Μονό αποδεκτό:

Στιβενέιτζ - Σάλφορντ 2

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.