Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Έχει… φόρμα η Κρίσταλ Πάλας

Metrosport Team27 Απριλίου 2024

Ζυγώνει η τελική ευθεία. Τρία-τέσσερα ματς μένουν παντου. Οι μικρούλες στην Αγγλία τελειώνουν τώρα κιόλας (μετά θα έχουν πλέι οφ φυσικά). Τέλη Απρίλη είμαστε, τώρα πλέον έχουν σφίξει τα γάλατα και τα λάθη απαγορεύονται. Μεσοβδόμαδα τέτοια λάθη έκαναν ας πούμε η Λίβερπουλ ή ο ΠΑΟΚ. Και συνήθως αυτά πληρώνονται. 

Στοιχηματικά πήραμε άνετα μια δυάδα, αλλά το ζουμί είναι στο αγωνιστικό σκέλος. Ανάποδα ας πούμε με Λίβερπουλ ή ΠΑΟΚ, οι κάτοχοι του τίτλου (Μάντσεστερ Σίτι και ΑΕΚ) πάτησαν το γκάζι τη σωστή στιγμή. Αναφέρω αυτούς γιατί σε συντριπτικό βαθμό, τα άλλα πρωταθλήματα έχουν “καθαρίσει”, ξέρουμε τον πρωταθλητή. 

Δεν το κρύβω ότι ενθουσιάστηκα με την ΑΕΚ, αλλά ακόμα εδώ (και στην Αγγλία) δεν έχει τελειώσει τίποτα. Μιλάμε για ποδόσφαιρο, αν δεν σφραγιστεί κάτι και μαθηματικά, δεν τελειώνει ποτέ κάτι. Ο ΠΑΟΚ ας πούμε έχει όλα τα ντέρμπι εντός. Δεν δείχνει καλά, αλλά και η ΑΕΚ δεν έδειχνε και άξαφνα...γύρισε ο διακόπτης. Οπότε, ας περιμένουμε λίγο ακόμα, όσο κι αν πλέον έχουμε ξεκάθαρα φαβορί. 

Στην Αγγλία μάλιστα, μπορεί η Λίβερπουλ να ξεφουσκώνει, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η Αρσεναλ! Οπότε κι εκεί θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη...

Παμε όμως να δούμε τι θα γίνει τώρα, να μιλήσουμε στοιχηματικά, να βγουν τα...πασχαλινά έξοδα!

Στην Premier League για αρχή, θεωρώ ότι “έχει ψωμάκι”. Ουσιαστικά στο Νησί μόνο εδώ έχει ψωμάκι. Η Championship είναι στην προτελευταία στροφή και 1η-2η στο φινάλε. Μετά θα έχουν πλέι οφ. Και στοίχημα στην Αγγλία δεν παίζεις στο φινάλε με “ανάγκες” και τυχόν “χατήρια”. Παίζεις όλη τη σαιζόν με τις αποδόσεις και την φόρμα. Στην Premier λοιπόν, αρχικά νωρίς έχει ένα Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ. Για την ομάδα του Κλοπ τα είπαμε ήδη. Γιατί είναι φαβορί στο 1,55; Κανείς δεν ξερει. Δεν θα πω “ξερός άσος”, θέλω να περιμένω. Τον Μπόουεν. Με αυτόν μέσα η λονδρέζα είναι άλλη ομάδα. Αν παίξει, θα πάρω το ρίσκο, αλλιώς θα το αφήσω, σημειώστε το κι εσείς όταν βγουν οι 11αδες.

Γουλβς-Λούτον επίσης αξίζει να κοιτάξουμε δεξιά, έστω και με κάλυψη (Χ-2+gg). Η Λούτον δίνει ότι έχει, η Γουλβς αμολάει αετό και φάνηκε και μεσοβδόμαδα. Φούλαμ-Πάλας το επόμενο, λονδρέζικο ντέρμπι αυτό, ξερό διπλό θα πω εδώ, βάση φόρμας. Η Πάλας με τον Γκλάϊσνερ στον πάγκο και με την επιστροφή του Εζέ, είναι...άλλη ομάδα. Και τεράστια η απόδοση της στο 3,50.

Αστον Βίλα-Τσέλσι δεν αγγίζουμε αν και “βλέπω” άσο (τι μάυρο χαλι είναι αυτη η Τσέλσι), μόνο και μόνο γιατί η ομάδα του Εμερι έχει Ευρώπη μπροστά της, έχει τον Ολυμπιακό. Εννοείται ότι τα ψειράκια (Σίτι, Γιουνάιτεντ, Νιουκάστλ) τα προσπερνάμε, αν και στην Μάντσεστερ Σίτι παίζεται αυτό που έκανα και χθες βράδυ, το 2+gg το οποίο “μετατρέπει” το 1,33 σε 2,75! Ακόμα και στην Νιουκάστλ μπορεί να γίνει αυτό και να πάμε σε 1+gg του 2,35. Τέλος, σε ότι αφορά στο ντέρμπι Τότεναμ-Αρσεναλ (αυτό είναι...φουλ λονδρέζικο, ίδια περιοχή, δίπλα ήταν κάποτε τα παλιά γήπεδα στο βορειοανατολικό Λονδίνο), ένα θα πω: Η Τότεναμ έχει να φέρει ισοπαλία εντός έδρας ακριβώς ένα χρόνο, από τις 27 Απρίλη πέρυσι, στο 2-2 με την Γιουνάιτεντ (φέτος έχει 12-0-4). Νομοτελειακά κάποτε θα το φέρει. Ξερό Χ λοιπόν και ίσως και με 2-2. Στις μικρότερες κατηγορίες λίγα πράγματα πλέον, αρκετα πιθανό το Χ στο Μίλγουολ-Πλίμουθ και αρκετά ύπουλο το Σαουθάμπτον-Στόουκ γιατί οι “άγιοι” μετά την φάπα απο τη Λέστερ παρέδωσαν πνέυμα σε ότι αφορά στην απ'ευθείας άνοδο. Στην 1η, έγινε το...θεόκουλο, η Μπάρνσλεϊ στο φινάλε της σαιζόν απέλυσε τον προπονητή της, θα πάει με υπηρεσιακό στο τελευταίο ματς, το πονηρό σημείο πάντως είναι η Εξετερ που παρότι αδιάφορη σαρώνει τελευταία (6-3-1 στα 10) και τα 5αρια με την Οξφορντ είναι θεόρατα, ας καίγεται η τελευταία.

Τίμιο το 2,10 της Λίνκολν, τελευταία ζαριά το 2,60 της Τσέλτεναμ και τέλος, στην 2η, δεν παίζω (το γράφω αυτό γιατί ηδη το έχουν σημαδέψει) το Χ στο Κόλτσεστερ-Κρου της 2ης κατηγορίας. Θεωρώ ότι δεν θα χρειαστεί, δεν θα κερδίζει η Σάτον μέσα στην ΜΚ Ντονς και προτιμώ να παίξω το θεόρατο 3,50 της Κρου. Ετσι κι αλλιώς η απόδοση του Χ είναι αστεία (κάπου στο 2,50), η Αγγλία δεν είναι Β' Ιταλίας και όσοι την προσεγγίζουν έτσι τρώνε φάπα. Με αυτά πέφτει φινάλε στις “μικρούλες” εκτός αν παίξουμε κάτι στα πλέι οφ που θα ακολουθήσουν.

Φεύγουμε απο το Νησί, εν τάχει πέρα απο τα εγγλέζικα έχω τo gg στο ΠΑΟ-Αρης και το ξερό Χ στο Αστέρας-ΟΦΗ απο την Ελλάδα (δεν παίζω ΑΕΚ σε απόδοση φαβορί μέσα στην Τούμπα), στην Πορτογαλία αρκετά πονηρό διπλό είναι της Ριο Αβε αλλά και ο άσος της Πορτιμονένσε, στην Ιταλία θα έπαιζα ξερό Χ το Τζένοα-Κάλιαρι της Δευτέρας, ενώ ξερό Χ μου μοιάζει και το Αλαβές-Θέλτα στην Ισπανία. Εκεί, στην Primera, με προκαλεί και το διπλό της Μπιλμπάο (έκανε διπλό και στο κύπελλο). Η Ατλέτικο δεν είναι καλά και οι βάσκοι πληρώνουν κάτι 4αρια! Γιά να κλεισουμε, η Μπάγερν λίγα 24ωρα πριν τη μάχη με τη Ρεάλ, αξίζει να κοντραριστεί στο 7,00 με την Αϊντραχτ. Εστω και με κάλυψη. Και για να μην έχουμε μόνο μεγάλα στην διαλογή, τίμιο διπλό η Αντερλεχτ μέσα στη Σερκλ Μπριζ (άλλο που δεν θέλει η Σερκλ, να μην πάρει τον τίτλο η μισητή Κλαμπ Μπριζ).

Οι προτάσεις

Δυάδα:

Αντερλεχτ 2 / Λίνκολν 1

Δυάδα:

ΠΑΟ g-g / Σίτι 2+g-g

Μονά αποδεκτά:

Εξετερ - Οξφορντ 1

Κολτσεστερ - Κρου 2

Σύστημα εγγλέζικο (2-3):

ΣΤΙΒΕΝΕΙΤΖ – ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ 2

ΓΟΥΛΒΣ – ΛΟΥΤΟΝ Χ/2+GG

ΦΟΥΛΑΜ – ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ 2

Σύστημα ισοπαλιών (2-3):

ΑΛΑΒΕΣ – ΘΕΛΤΑ Χ

ΑΣΤΕΡΑΣ – ΟΦΗ Χ

ΤΖΕΝΟΑ – ΚΑΛΙΑΡΙ Χ

ΓΡΑΦΕΙ Ο BILLARAS

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.