Αντρέ 34 καρατίων

Γιώργος Ηλιάδης24 Ιανουαρίου 2020

Ο Αντελίνο βιεϊρίνια κλείνει σήμερα τα 34 και το Metrosport.gr καταγράφει κάποιες ξεχωριστές στιγμές της καριέρας του αρχηγού του ΠΑΟΚ. 

Πρόκειται για έναν ηγέτη που με την δική του σφραγίδα ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα την περσινή χρονιά έπειτα από 34 χρόνια, αλλά και για έναν παίκτη που λατρεύεται από τους φιλάθλους του Δικεφάλου.

Το ντεμπούτο στην Κρήτη

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έκανε το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ στις 30 Αυγούστου του 2008 στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ο Δικέφαλος αντιμετώπιζε την ομάδα του ΟΦΗ την οποία και κέρδισε 0-2 μπροστά σε 2.000 φιλάθλους της ομάδας.

Ο σοκαριστικός τραυματισμός 

 Στην πρώτη του σεζόν με την φανέλα του Δικεφάλου είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο ντέρμπι με τον Άρη, που τον άφησε εκτός αγωνιστικών χώρων για αρκετούς μήνες.

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

 Σκόραρε το πρώτο του γκολ εναντίον του Πανθρακικού (18.01.2009, 2-0), βγαίνοντας μόνος με τον τερματοφύλακα και με ένα ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ του αγώνα.

Το αντίο του Βιεϊρίνια και η υπόσχεση πως θα γυρίσει ξανά στον ΠΑΟΚ

Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός στις (4-1-12) ο Βιεϊρίνια είπε το αντίο στον κόσμο του Δικεφάλου. Οι λόγοι της αποχώρησης του ήταν βέβαια οικονομικοί. Ο ΠΑΟΚ έβαλε 3.5 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του από τη μεταγραφή του Πορτογάλου άσου στην Βόλφσμπουργκ.

Έφτασε στο αποκορύφωμα της καριέρας του με την κατάκτηση του Euro

Η Πορτογαλία νίκησε την Γαλλία με 1-0 στο τελικό του Euro 2016 και ο Βιεϊρίνια στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ξαναγύρισε στην ομάδα που αγάπησε και που αγαπήθηκε 

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επιστροφή του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού μετά από πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη, με τον 32χρονο άσο να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. 

Ο πρώτος τίτλος του με τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ 2-0 στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Βιεϊρίνια να βάζει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του.

Η χρονιά της δικαίωσης για τον Βιεϊρίνια και τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έπειτα από 34 χρόνια κατακτά το πρωτάθλημα, με τον Βιεϊρίνια να παίζει καθοριστικό ρόλο με τα γκολ που πέτυχε κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό, Παναιτωλικό.


  


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.