Betsson: Σημαντική ημερίδα της εταιρίας για το Υπεύθυνο Παιχνίδι και την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων

Χάρης Δημαράς27 Σεπτεμβρίου 2022

Μία ενδιαφέρουσα και επιμορφωτική ημερίδα για το πολύ σημαντικό θέμα του Υπεύθυνου Παιχνιδιού και της καταπολέμησης του φαινομένου της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο «Betsson Foundation Hub» στη Θεσσαλονίκη.

Η «Betsson» προσκάλεσε τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) Δημήτρη Ντζανάτο και τον Διευθυντή Πωλήσεων της Sportradar AG, Αλέξανδρο Γεροντικό, για να καταθέσουν τις γνώσεις και τις απόψεις τους, ενώ ομιλητής στην ημερίδα ήταν και ο κ. Θάνος Μαρίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Betsson Greece. Στον εξαιρετικό χώρο του «Betsson Hub», ακούστηκαν πολύ σημαντικά πράγματα για μία από τις σύγχρονες «μάστιγες» του αθλητισμού, που είναι η χειραγώγηση των αγώνων, αλλά και τους τρόπους με τους οποίες μπορεί να αντιμετωπιστεί και να εξαλειφθεί.

Μαρίνος: «Δεν είναι πρωταθλήτρια στα στημένα η SL2, πρέπει να φτιάξει η εικόνα»

Αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Ντζανάτος, ο οποίος ενημέρωσε τους παριστάμενους για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ε.Ε.Ε.Π. σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση και την τήρηση του κανονιστικού πλαισίου, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων και του match fixing.

Ο κ. Μαρίνος, αρχικά αφού ενημέρωσε για τη δράση της «Betsson Greece», η οποία εδώ και 1,5 χρόνο είναι αδειοδοτημένη και έχει μπει δυνατά στην ελληνική αγορά, μεταξύ άλλων ανέφερε πως το φαινόμενο της χειραγώγησης αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και για τις εταιρίες και πρέπει με τη συμβολή όλων των φορέων να αντιμετωπιστεί και να μειωθεί. Παράλληλα, τόνισε ότι στο πρωτάθλημα της Super League 2, στο οποίο η Betsson είναι κεντρική χορηγός, δεν είναι όλοι οι αγώνες στημένοι ούτε ότι του αξίζει ο χαρακτηρισμός «πρωταθλητές στα στημένα», συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν κάποια κρούσματα που χαλούν τη γενική εικόνα.

Μαυρωτάς: «Η Ε.Π.ΑΘΛ.Α συντονίζει»

Ο κ. Μαυρωτάς παρουσίασε την Ε.Π.ΑΘΛ.Α. (Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας) στην οποία συμμετέχουν εκτός του ιδίου, η Διοικητής της ΕΑΔ, Αλεξάνδρα Ρογκάκου, ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Δημήτρης Ντζανάτος, ο Διευθυντής των ΔΔΗΕ, ΕΛ.ΑΣ., Βασίλης Παπακώστας και ο Αθλητικός Εισαγγελέας, Κώστας Σπυρόπουλος. 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι πλην της SL2, υπάρχουν αναφορές στην πλατφόρμα για χειραγώγηση αγώνων και στο μπάσκετ, στην Α2 αλλά και την Α1 γυναικών, ενώ σημείωσε ότι ο καλύτερος συντονισμός όλων των φορέων μέσω της εν λόγω πλατφόρμας, θα επιφέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρότρυνε, μέσω της τοποθέτησής του, τους αθλητές που ενδεχομένως έχουν προσεγγιστεί για στήσιμο αγώνων, να το καταγγείλουν, είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα, στην πλατφόρμα. Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού παρουσίασε συγκεκριμένα σημεία της σύμβασης Macolin.

Τέλος, ο κ. Γεροντικός παρουσίασε τη δράση της Sportradar AG, η οποία σε όλο τον κόσμο αριθμεί χιλιάδες εργαζόμενους και συνεργάτες, που παρακολουθούν στενά με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και ενδείξεις τους ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνεςς και συμβάλλει με τον τρόπο της στην καταπολέμηση του φαινομένου.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ομίλου Metromedia και πρόεδρος του Μακεδονικού, Παύλος Ανδρώνης, η εμπορική διευθύντρια του ομίλου Metromedia, Αφροδίτη Τομπακίδου, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων.

Οι κ.κ. Ντζανάτος, Μαυρωτάς, Γεροντικός και Μαρίνος λίγο μετά το τέλος της επιτυχημένης ημερίδας

Ο κ. Μαυρωτάς απάντησε σε ερωτήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του

Ο Δημήτρης Ντζανάτος ανέλυσε το ρόλο της Ε.Ε.Ε.Π.


Μόνο αν όλοι οι φορείς συντονιστούν άψογα, μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα, σημείωσε παρουσιάζοντας την Ε.Π.ΑΘΛ.Α, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού

Ο πρόεδρος του ομίλου Metromedia και του Μακεδονικού, Παύλος Ανδρώνης πήρε το λόγο και έθεσε τους προβληματισμούς για τα έσοδα και την καταβολή των χρημάτων από το «Στοίχημα» στις ομάδες της Super League

Γέμισε η αίθουσα στο «Betsson Hub»




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.