Στήλες Betroom

BetRoom: «Glory, glory Man United» και g/g στην Τούμπα

Γιώργος Στράντζαλης13 Μαΐου 2023

Καλημέρα φιλαράκια μου, καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε.

Παράπονο δεν έχετε; Η πρόταση μέσα στην εβδομάδα, με το Bet Builder στον πρώτο ημιτελικό της Ρεάλ με την Μάντσεστερ Σίτι, μας πήγε ταμείο. Ελπίζω να συνεχίσουμε, σ’ ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο με πολλούς αγώνες και κρίσιμες μάχες στα περισσότερα Πρωταθλήματα. Πάμε να δούμε τις επιλογές της στήλης αρχίζοντας με τα σημερινά….

Θα μείνω στην Premier League όπου έχω ξεχωρίσει δύο αναμετρήσεις και σε ενδιαφέρουσες τιμές. Η Άστον Βίλα είναι αήττητη στα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της, περνάει περίοδο αγωνιστικής φόρμας και υποδέχεται μία Τότεναμ που βρίσκεται στα… χειρότερά της. Είναι χωρίς νίκη στα τελευταία οκτώ εκτός έδρας, με μόλις δύο ισοπαλίες και κόντρα στη Βίλα παίζει για να γλιτώσει τη χρονιά και να μην μείνει εκτός Europa League. Τις δύο ομάδες χωρίζουν μόλις τρεις βαθμοί και η Βίλα παίζει για να βρεθεί στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς αυτή τη στιγμή είναι εκτός της πρώτης 7άδας. Θα ποντάρω στη… φόρα των γηπεδούχων.

Μόλις εννέα βαθμούς σε 16 παιχνίδια έχει χάσει φέτος στο “Ολντ Τράφορντ” η Γιουνάινεντ, είναι αήττητη στην έδρα της εντός του 2023 και κόντρα στη Γουλβς δύσκολα να στραβοπατήσει. Άλλωστε έχει και το κίνητρο έναντι των Λύκων οι οποίοι είναι ουσιαστικά αδιάφοροι καθώς έχουν μαξιλαράκι 10 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Μάνστεστερ βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά του Champions League. Με νίκη μπορεί να ξεπεράσει την Νιουκάστλ και να βρεθεί στην 3η θέση, αλλά σε ενδεχόμενο να χάσει βαθμούς η Λίβερπουλ… καραδοκεί – με μόλις δύο βαθμούς διαφορά. Οι αποδόσεις “δείχνουν” ότι η Γιουνάιτεντ είναι ξεκάθαρο φαβορί. Κι εμείς θα πάμε με το φαβορί σε συνδυασμό με τα γκολ.

Στην Bundesliga θα επιμείνω και αυτό το Σαββατοκύριακο στη μάχη για την… σαλατιέρα. Η Μπάγερν θεωρώ ότι έχει λίγο πιο δύσκολο έργο κόντρα στην Σάλκε η οποία κάθε αγωνιστική παίζει το τελευταίο της χαρτί για να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Δεν θα είναι εύκολη μάχη για τους Βαυαρούς, αλλά εύκολα ή δύσκολα πιστεύω ότι θα την κερδίσουν. Η Ντόρτμουντ παίζει δεύτερο σερί παιχνίδι στην έδρα της και προέρχεται από το εντυπωσιακό 6-0 κόντρα στην Βόλφσμπουργκ. Με την Γκλάντμπαχ έχει τρομερή παράδοση καθώς έχει να χάσει (εντός) από το 201, συν ότι οι φιλοξενούμενοι εκτός έδρας έχουν έξι ματς χωρίς νίκη. Δεν περιμένω άλλο ένα πάρτι της Ντόρτμουντ, αλλά σίγουρα περιμένω ότι δεν θα “αυτοκτονήσει” και θα διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

Κράτησα και δύο over. Το ένα στο Βέλγιο (Σερλκ Μπριζ-Γάνδη) και το άλλο από την Ελβετία (Ιβερτον-Τουν)

Πάμε και στα αυριανά, αρχίζοντας από το “χωριό μας”. Τελευταία αγωνιστική της σεζόν και η ΑΕΚ να έχει αποκτήσει σαφέστατο προβάδισμα, για να στεφτεί το βράδυ της Κυριακής Πρωταθλήτρια Ελλάδας. Η μόνη περίπτωση να το χάσει είναι να ηττηθεί από τον Βόλο στην “Opap Arena”. Το αποκλείω! Θέλω να δω πώς θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Αρη. Όχι τόσο αγωνιστικά, ψυχολογικά περισσότερο. Το ματς της αγωνιστικής όμως είναι στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός θα παίξουν για την 3η θέση. Όλα είναι ανοιχτά αλλά προσωπικά θα τιμήσω το goal/goal. Τέσσερα σερί έχει στην Τούμπα ο Δικέφαλος….

Στα υπόλοιπα, ματσάρα προβλέπεται στο Άρσεναλ-Μπράιτον. Οι Κανονιέρηδες απέχουν έναν βαθμό από την πρώτη θέση και σίγουρα θα ποντάρουν στο γεγονός ότι η Σίτι (παίζει εκτός με την Έβερτον) ίσως αποπροσανατολιστεί έχοντας το μυαλό της περισσότερο στον δεύτερο ημιτελικό με την Ρεάλ. Από την άλλη, η Μπράιτον είναι φέτος από τις ευχάριστες εκπλήξεις της Premier League και έχει και το κίνητρο της Ευρώπης την οποία ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει και χρειάζεται βαθμούς. Θα πήγαινα με τον άσο, αλλά η Άρσεναλ είναι αλλοπρόσαλλη. Για αυτό θα πάω με τα γκολ.

Στην Ισπανία θα κρατήσω το διπλό της Ατλέτικο κόντρα στην τελευταία και υποβιβασμένη Έλτσε. Οι Ροχιμπλάνκος έχουν το κίνητρο της δεύτερης θέσης και εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν. Κρατάω και τον άσο της Στουρμ Γκρατς κόντρα στην Κλάγκενφουρτ. Καλύτερη ομάδα η Στουρμ, κυνηγάει την υπέρβαση και το θαύμα του τίτλου καθώς απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Σάλτσμπουργκ.

ΠΡΟΤΑΣΗ 1.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. - ΓΟΥΛΒΣ 1 & OVER

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΠΡΑΪΤΟΝ OVER & GOAL

ΕΛΤΣΕ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ 2 & OVER 1,5

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ – ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ 1 & OVER

ΠΡΟΤΑΣΗ 2.

(ΡΙΣΚΟΥ)

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ – ΤΟΤΕΝΑΜ 1

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ 1 & GOAL

ΜΠΑΓΕΡΝ – ΣΑΛΚΕ 1 & OVER 3,5

ΠΡΟΤΑΣΗ 3.

(ΤΡΙΑΔΑ ΜΕ ΓΚΟΛ)

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ GOAL – GOAL

ΣΕΡΛΚ ΜΠΡΙΖ – ΓΑΝΔΗ OVER

ΙΒΕΡΤΟΝ – ΤΟΥΝ OVER & GOAL

Γράφει ο Γιώργος Στράντζαλης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.