Στήλες Betroom

«Bet room»: Τώρα η μπάλα καίει και όλοι χρειάζονται βαθμούς

Γιώργος Στράντζαλης06 Μαΐου 2023

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο στην παρέα του MetroBet. Ματσάρες περιλαμβάνει το διήμερο στα μεγαλύτερα Πρωταθλήματα της Ευρώπης, με τα περισσότερα να κρίνουν τίτλο, κατανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων αλλά και τα γκρουπ των υποβιβασμών. Πολλές επιλογές και αν μη τι άλλο θα χρειαστεί χημεία και ασφαλώς τύχη για να περάσουμε από το ταμείο. Κάτι που δεν είχαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο καθώς στις λεπτομέρειες χάθηκε το απόλυτο. Παράπονο δεν έχουμε βέβαια, αφού “επιβεβαιώθηκε” η δυάδα μας στην Super League με το goal-goal στο ΠΑΟΚ-Αρης και την ισοπαλία στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Πάμε όμως στα φρέσκα. Το σημερινό πρόγραμμα στην Ιταλία έχει ντερμπάρες, με δύο ματς που μπορούν να κρίνουν την κατανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Μίλαν-Λάτσιο και Ρόμα-Ίντερ. Δύσκολα ζευγάρια για προβλέψεις καθώς είναι αλλοπρόσαλλες ομάδες. Μία από τις σκέψεις που έχω για το πρώτο “ζευγάρι” είναι το X2 συνδυαστικά με το over 1.5, αφού η Λάτσιο φέτος εκπλήσσει ευχάριστα, ενώ η Μίλαν έχει μεν έδρα αλλά το μυαλό της θα είναι περισσότερο στο παιχνίδι μεσοβδόμαδα με την Ίντερ για τα ημιτελικά του Champions League. Ομοίως και οι Νερατζούρι, δύσκολα όμως μπορώ να εμπιστευθώ την ομάδα του Μουρίνιο.

Η Νάπολη γιορτάζει από το βράδυ της Πέμπτης την κατάκτηση του Πρωταθλήματος μετά από 33 χρόνια! Όλη η πόλη είναι στο πόδι και την Κυριακή στο “Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα” προβλέπεται άνευ προηγουμένου ατμόσφαιρα. Δίχως βαθμολογικό κίνητρο πλέον η Νάπολη και η Φιορεντίνα, εκτιμώ ότι θα προσφέρουν θέαμα στη φιέστα.

Από την Premier League ξεχωρίζω δύο παιχνίδια. Αυτόν της Σίτι με τη Λιντς, όπου η ομάδα του Γκουαρδιόλα βρίσκεται πλέον στην κορυφή και εκεί θα επιδιώξει να μείνει. Απέναντι της έχει τη Λίντς η οποία καίγεται για βαθμούς στην προσπάθεια παραμονής, ωστόσο δεν θα της χαριστεί. Πολλά… με λίγα.

Την Κυριακή η Νιουκάστλ φιλοξενεί την Άρσεναλ. Οι Καρακάξες είναι σε τρομερή φόρμα, έχουν τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους, στις οποίες μάλιστα πέτυχαν 15 γκολ! Οι Κανονιέρηδες, από την άλλη, σηκώνουν βαρύ φορτίο και έχουν επηρεαστεί (αγωνιστικά) από την πίεση του Πρωταθλήματος. Υπέπεσαν σε τρομερές “γκέλες” το τελευταίο διάστημα κι έχουν χάσει πλέον το πλεονέκτημα έναντι της Σίτι. Το μομέντουμ “δείχνει” Νιουκάστλ, ωστόσο θα προτιμήσω να παίξω με τα γκολ.

Πάμε στην Bundesliga. Μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Μπάγερν και Ντόρτμουντ για την πιατέλα του Πρωταθλητή, η οποία θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η ομάδα του Μονάχου προπορεύεται μεν, δεν πατάει καλά δε το τελευταίο διάστημα. Από την έδρα της Βέρντερ όμως μπορεί να περάσει. Η Ντόρμουντ, που παίζει στην έδρα της με την Βόλφσμπουργκ την Κυριακή, θα γνωρίζει το αποτέλεσμα της συνδιεκδικήτριας του τίτλου Μπάγερν και παρότι οι “Λύκοι” έχουν βαθμολογικό κίνητρο κυνηγώντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, εκτιμώ ότι θα περάσουν δύσκολα στο Βεστφάλεν. Σπουδαίο παιχνίδι και το Φράιμπουργκ-Λειψία. Προσοχή! Μην σας ξεγελάει το μεσοβδόμαδο 1-5 για το Κύπελλο, η Φράιμπουργκ έχει καλή ομάδα και μπορεί να πάρει αποτέλεσμα που θα την διατηρήσει σε τροχιά ομίλων του Champions League.

Από τη Γαλλία κράτησα μόνο το ντέρμπι ανάμεσα στη Λανς και τη Μαρσέιγ. Πρόκειται για παιχνίδι που κρίνει ποια ομάδα θα πάρει πλεονέκτημα για να βρεθεί απευθείας σε ομίλους Champions League την επόμενη σεζόν. Και οι δύο βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Η Λανς έχει να κερδίσει στην έδρα της την Μαρσέιγ από το 2010 (!). Θα παίξω και τη νίκη του Άγιαξ στο ντέρμπι με την Αλκμάαρ. Θεωρώ ότι ο Αίαντας θα στα δύσκολα θα δείξει την ποιότητά του. Στα δικά μας, από τους αγώνες των Playoffs, κρατάω μόνο το goal-goal στον αγώνα του Αρη, που θα δυσκολέψει την ΑΕΚ και θα της βάλει εμπόδια στην πορεία προς τον τίτλο, και σε αυτόν του Βόλου με τον ΠΑΟΚ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΒΕΡΝΤΕΡ – ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. 2 + G

ΑΓΙΑΞ – ΑΛΚΜΑΑΡ 1 + OVER

ΛΑΝΣ – ΜΑΡΣΕΪΓ GOAL-GOAL

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 1 + OVER

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΑΡΣΕΝΑΛ GOAL +OVER

ΝΑΠΟΛΙ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ OVER

ΔΥΑΔΑ SUPER LEAGUE

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ GOAL-GOAL

ΒΟΛΟΣ – ΠΑΟΚ GOAL-GOAL

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.