BeNe League: Ενθουσιάζει η κοινή Λίγκα Βελγίου-Ολλανδίας!

Metrosport Team17 Μαρτίου 2021

Το σχέδιο υπάρχει από καιρό, έχει συζητηθεί και πλέον μπαίνει σε διαφορετική βάση. Βέλγιο και Ολλανδία οδηγούνται σε κοινό Πρωτάθλημα με την ονομασία BeNe (από τα αρχικά των δύο χωρών) League. Η χθεσινή ομόφωνη απόφαση 25 συλλόγων του Βελγίου οδηγεί τη διαδικασία στο επόμενο στάδιο, με την Pro League να ανακοινώνει σχετικά: «Αυτή η πρόθεση βασίζεται τόσο στον σεβασμό των αθλητικών φιλοδοξιών των μεγάλων συλλόγων όσο και στην ανάγκη οικονομικής σταθερότητας για άλλους επαγγελματικούς συλλόγους. Οι 25 σύλλογοι είναι ομόφωνοι στην επιθυμία τους να δώσουν στη BeNeLeague μια δίκαιη ευκαιρία».
Ανάμεσα σε Ολλανδία και Βέλγιο έχουν συζητηθεί οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης και η τελική μορφή του νέου Πρωταθλήματος, δίχως να έχουν γίνει γνωστή η ολοκληρωμένη και επίσημη πρόταση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί φίλαθλοι έχουν εκφράσει ανησυχίες για το ότι η διοργάνωση θα ευνοούσε μόνο τις μεγάλες ομάδες. Πάντως οικονομική εκτίναξη από εμπορικές συμφωνίες είχε υπολογίσει η συμβουλευτική εταιρία Deloitte, αναφέροντας πως μπορεί να δημιουργηθούν έσοδα ως και 400 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.