Bem vindo de voltra capitao…

Αρις Νικολάκης30 Νοεμβρίου 2020

Μία νίκη – σε έναν ακόμη τελικό εκτός έδρας – δυο γκολ και τρεις βαθμοί. Ο απολογισμός της χθεσινής αγωνιστικής για τον ΠΑΟΚαλλά… Αυτά τα οφέλη ωχριούν (τούτο δίχως στάλα υπερβολής) μπροστά στο όφελος από το ουσιαστικό comeback του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Και δεν είναι μόνον το γκολ του μετά από δέκα μήνες. Είναι η… εξαφάνιση του στα βάθη των ζεστών αγκαλιών προπονητών και συμπαικτών στους πανηγυρισμούς για το 0-2! Ιδιαίτερα, η επιλογή του, να τρέξει στην αγκαλιά του Πάμπλο Γκαρσία σημαίνει πολλά, πάρα πολλά.

Το γεγονός αναδεικνύει συνάμα την επιστροφή του ΠΑΟΚ σε κατάσταση οικογένειας. Έργο Πάμπλο Γκαρσία. Χριτς, χρατς…

Το βαθύ, πλατύ και… τραχύ rotation του ΠΑΟΚ στον χθεσινό αγώνα είχε θετικό αποτέλεσμα. Αν κι εξ αρχής θεωρήθηκε μεγάλο ρίσκο, εν τούτοις αποδείχθηκε πως τέτοια ρίσκα αντέχει η ομάδα. Ξέρετε γιατί; Πολύ απλά, επειδή εξελίσσεται σε ομάδα. Αργά αλλά σταθερά έτσι εξελίσσεται!

Δεν θεωρούμε πάντως, πως δικαιούται περγαμηνές ποιότητας ο ΠΑΟΚ χθες, στη Λαμία. Όχι, δεν δικαιούται. Εύλογα καθώς το rotation και δη σε τέτοιες διατάσεις δεν αφήνει πολλά περιθώρια για απόδοση ποιότητας. Περγαμηνές ουσίας και αποτελεσματικότητας όμως, ναι. Τις δικαιούται ο ΠΑΟΚ. Καθώς δε, η κρισιμότητα του κι αυτού του αγώνα ήταν τέτοια (μετά τις ανόητες απώλειες στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος), η ουσία κι η αποτελεσματικότητα είναι εξαιρετικά χαρίσματα για τον ΠΑΟΚ. Κι έχει δίκιο βουνό ο Πάμπλο Γκαρσία μιλώντας με γλώσσα η οποία κόκκαλα τσακίζει, όταν λέει πως όλοι οι αγώνες του ΠΑΟΚ θα είναι πλέον, τελικοί.

Όσο για τη ατάκα του – αποτρέλανε τους φίλους του «δικέφαλου» με αυτήν - περί ομάδων οι οποίες δεν παίζουν τελικούς αλλά φιλικούς αγώνες… Σε ποιες αναφέρεται άραγε; Σε ποιές;

Σημασία από τη χθεσινή νίκη – επιμένουμε εμείς – έχει η απόλυτη επιτυχία το rotation (και βαθύ και πλατύ και… τραχύ ήταν) αλλά και το γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Χθεσινό δώρο στον εαυτόν του για τη σημερινή γιορτή του.

Χρόνια πολλά, Αντρέ(α).

Και καλώς όρισες σπίτι σου αρχηγέ. Bem vindo de voltra capitao…

ΥΓ 1: Το νεαρόν της ηλικίας του δεν δικαιολογεί στον Χρήστο Τζόλη το χάσιμο… άχαστων ευκαιριών. Δε συνάδει με το απύθμενο ταλέντο του wonder boy του ΠΑΟΚ!

ΥΓ 2: Δεν έκρυψε ο Πάμπλο Γκαρσία τον νταλκά του ΠΑΟΚ και για το Γιουρόπα Λιγκ. Οι μεγάλες βλέψεις είναι για τις μεγάλες ομάδες. Θέλουν όμως - οι μεγάλες βλέψεις - και μεγάλα guts!

ΥΓ 3: H επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια εξελίσσεται σε ακρογωνιαίο λίθο για το κτίσιμο

της νέας ομάδας από τον Πάμπλο Γκαρσία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.