BCL: Τελικός πρόκρισης για το Περιστέρι κόντρα στην Τενερίφη

Metrosport Team19 Μαρτίου 2024

Το Περιστέρι αναμετράται με την Τενερίφη (19/03, 19:30) στο κλειστό γυμναστήριο Ανδρέας Παπανδρέου σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την 6η και τελευταία αγωνιστική για τους 16 του BCL.

Παρά το κακό τους ξεκίνημα με τις τρεις διαδοχικές ήττες, οι Περιστεριώτες βρήκαν τα πατήματά τους στον δεύτερο γύρο με δύο πολύ σημαντικές νίκες, αρχικά νικήσαν με 76-73 την Καρσίγιακα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησαν με το εμφατικό 76-61 της Χάποελ Ιερουσαλήμ στη Ουδέτερη Ουγγαρία, σε μια αναμέτρηση που είχε για κορυφαίους τους Ράγκλαντ (16π, 10 ασίστ) και Μήτρου-Λονγκ (15π).

Το περασμένο Σάββατο (16/3) νίκησε εύκολα για το πρωτάθλημα τον Άρη στην έδρα του με 84-62, εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο και την παρουσία του στην πρώτη εξάδα της Basket League, ενώ απόψε θα δώσει ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του στη φετινή σεζόν, κόντρα στην κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα του ομίλου και εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

 Η πρόκριση θα έρθει μόνο αν η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κερδίσει την Τενερίφη και παράλληλα την ίδια ώρα η Χάποελ Ιερουσαλήμ του Ηλία Καντζούρη χάσει από την αδιάφορη βαθμολογικά Καρσίγιακα στην Τουρκία. 

Ο παίκτης του Περιστερίου Νίκος Χουγκάζ στις δηλώσεις του ανέφερε: 

«Ολοι στην ομάδα γνωρίζουμε πως το παιχνίδι με την Τενερίφη είναι τελικός. Παίζουμε με μια ομάδα που έχει αρκετή ποιότητα και παίκτες με εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο» , αναφερόμενος στην μεγάλη «μάχη» με την ισπανική ομάδα.

Και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, να γεμίσει το γήπεδο και να φτάσουμε όλοι μαζί σ’ ένα ιστορικό αποτέλεσμα για τον σύλλογο».

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, το οποίο διεξήχθη στην Ισπανία στις 31 Ιανουαρίου, η Τενερίφη επικρατήσει 89-68 του Περιστερίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.