BCL: Ιστορικό παιχνίδι για το Περιστέρι κόντρα στην Τενερίφη

Metrosport Team26 Απριλίου 2024

Το Περιστέρι αναμετράται με την Τενερίφη στην Stark Arena του Βελιγραδίου (26/04, 19:00, Cosmote Sport 4HD) στον πρώτο ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ρίχνεται στη μάχη του Final Four στο BCL, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του, βρίσκεται στα ημιτελικά μια ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θέλοντας να προκριθεί στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του.

Η σημερινή αντίπαλός του μόνο άγνωστη δεν είναι, αφού οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν άλλες δύο φορές στην φάση των 16. Στις 31 Ιανουαρίου η Τενερίφη είχε κερδίσει εύκολα με 89-68, ενώ στις 19 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Ανδρέας Παπανδρέου η ομάδα των δυτικών προαστίων επικράτησε με 90-82, σκορ με το οποίο σφράγισε την παρουσία του στην τετράδα της διοργάνωσης.

Ο προπονητής του Περιστερίου σε δηλώσεις του για το σημερινό ματς ανέφερε:

«Για μια ομάδα σαν το Περιστέρι είναι πολύ δύσκολο να φτάσει στο Final Four, αλλά τώρα δεν έχουμε πίεση. Η Τενερίφη είναι μια σπουδαία ομάδα, έχει παίξει σε πολλά Final Four. Είναι μια ομάδα που διαβάζει τα πάντα και έχει απαντήσεις για κάθε τι στο παρκέ. Εμείς, δεν πρέπει να κάνουμε τους έξυπνους, αλλά να παίξουμε το μπάσκετ μας. Πρέπει να μείνουμε θετικοί και να δείξουμε χαρακτήρα»

Ο παίκτης της ομάδας Λεωνίδας Κασσελάκης στις δικές του δηλώσεις: 

«Δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο ο αγωνιστικός χώρος γιατί δεν είναι καθόλου γλιστερός. Ανυπομονώ να παίξουμε, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά. Οπότε θα είναι υπέροχα, είναι υπέροχη στιγμή. Ένα μεγάλο επίτευγμα αυτό που έχουμε καταφέρει. Μέσα στην ομάδα το πιστεύουμε και το πιστεύαμε, ακόμα και όταν ήμασταν στο 0-3 με πολύ ποιοτικές ομάδες όπως η Τενερίφη και η Μάλαγα. Για εμάς είναι σημαντικό να συναντήσουμε δυσκολίες και να απαντήσουμε σε αυτές και να δείξουμε χαρακτήρα. Πρέπει να το απολαύσουμε και να παίξουμε σκληρά».

Στον άλλο ημιτελικό στις 22:00 θα διεξαχθεί ο Ισπανικός Εμφύλιος ανάμεσα στην Μούρθια και την Μάλαγα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.