Basket League: Νικητές και ηττημένοι για ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή

Στέλιος Παρθενάκης30 Απριλίου 2021

Την Μεγάλη Τετάρτη ως είθισται πάντα τα τελευταία 20 χρόνια και δη για τη Μεγάλη Εβδομάδα, πέφτει η αυλαία της κανονικής διάρκειας για την ελληνική Λίγκα.

Σε ένα άκρως ενδιαφέρον Πρωτάθλημα με αναβολές, καλά και κακά νέα, αλλά στη γενικότερή της διεξαγωγή με θετικό πρόσημο, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης διεκδίκησαν το καλύτερο που μπορούσαν με ό,τι διέθεταν. 

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στα πλέιοφ και την 5η θέση ήταν υπέρβαση και η πιο αισιόδοξη εικόνα, ο Άρης έστω και έτσι μπορούσε να διεκδικήσει την παρουσία στην οκτάδα, αλλά η παραμονή φτάνει σε πρώτη φάση, ενώ για τον Ηρακλή η σεζόν θα ξεχαστεί γρήγορα.

Αρχικά, ο ΠΑΟΚ του Θανάση Χατζόπουλου και του Άρη Λυκογιάννη αποπνέει υγεία. Χημεία, πλάνο, συσπείρωση και φυσικά οικονομική εξυγίανση με τη βοήθεια του κόσμου. Από το 1-4 και την τελευταία θέση στο ξεπέταγμα στην 5η, κλείνοντας μάλιστα με μια άνετη νίκη τη σεζόν στην κανονική της διάρκεια με εμφατικό τρόπο στο Μεσολόγγι. Έχοντας πετάξει από πάνω του χρέος από πάνω περίπου 1 ε.ευρώ χάρη στη γενναία συμπαράσταση του κόσμου και την ισόποση συνεισφορά Σαββίδη (σε βάθος χρόνου), συνεχίζει συσπειρωμένος με πλάνο για την επόμενη χρονιά και φυσικά κόντρα στην ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Αρέσει δεν αρέσει το project στο «Παλατάκι», τα αποτελέσματα είναι ορατά και η πίστη επανήλθε παρά τη δυσκολία της εποχής.

Επιπλέον, στον Άρη η εξασφάλιση της παραμονής και 9η θέση σίγουρα δεν ικανοποιούν κανέναν. Μια ομάδα που έφερε πρώτη τις επιτυχίες στην Ελλάδα και πόσο αδικήθηκε που δεν κατέκτησε ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών την τριετία 88-90. Πλέον, με μια συντονισμένη προσπάθεια να πετάξει από πάνω της τα ban και να πορευτεί με επιλογές από την ελεύθερη αγορά, μπορεί να σκέφτεται ένα πιο καλό μέλλον. Ήδη, η ενεργοποίηση ανθρώπων από την οικογένεια για να βοηθήσουν την ΚΑΕ με ποσά στο μέτρο του δυνατού και φυσικά τα χρήματα του στοιχήματος φέρνουν μια επόμενη πιο αισιόδοξη σελίδα για τους κίτρινους. Με την ελληνική μαγιά (Νετζήπογλου και Σιδηροηλίας) να είναι στο μυαλό των ανθρώπων του Άρη και με προτεραιότητα στην οργάνωση σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο, το αγωνιστικό είναι και αυτό προτεραιότητα , αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, υπάρχει χρόνος για να γίνει κάτι καλό. Και φυσικά πρέπει να λήξει …χθες το θέμα της παραχώρησης του Παλέ με την Πολιτεία να …κλείνει τα μάτια ως τώρα σε όσα έχει συμφωνήσει με την ΚΑΕ και τον ΑΣ…

Τέλος, για τον Ηρακλή , όλα έγιναν λάθος και η ομάδα χαρακτηρίστηκε από ηττοπάθεια. Οικονομική συνέπεια χωρίς αντίκρισμα, μοναξιά Δρακόπουλου χωρίς ανάλογη και στοιχειώδη μπασκετική γνώση σε όλα τα επίπεδα. Ο Ηρακλής απλά αδικεί τον εαυτό του. Η ομάδα με τέτοιο κόσμο που τόσο έλειψε έχει όλα τα εχέγγυα να χτίσει κάτι από την εμπειρία των δυο ετών και να το στηρίξει. Αυτό όμως θέλει οργάνωση, πλάνο και συνέπεια. Με αλλαγές τριών προπονητών και 10 ξένους δεν μπορεί να υπάρχει εξέλιξη. Δύσκολο και απαιτητικό καράβι η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, αλλά με όση συμπάθεια και να δει ο υπογράφων (που δεν έλειψε ΠΟΤΕ από ματς στη δύσκολη οκταετία και δε διατυμπάνισε ΠΟΤΕ πόσο κοντά ήταν στο τμήμα) η φετινή χρονιά ήταν αποτυχημένη!

Εν κατακλείδι, το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης πάντα ήταν η «φτωχομάνα» του αθλήματος και σε γενικές γραμμές βγήκε φέτος πιο δυνατό και πιο κερδισμένο με τα όποια λάθη και παραλείψεις.

*Καλή Ανάσταση σε όλους με υγεία!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.