Basket League: Ξανά δράση με ντέρμπι Ηρακλής - ΠΑΟΚ

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2020

Μετά από επτά μήνες η δράση επιστρέφει στην Basket League, με το ντέρμπι μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ (19:30) να μαγνητίζει τα βλέμματα την 1η αγωνιστική. Οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν αλλαγμένες σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, καθώς o Γηραιός έχει εννιά νέα πρόσωπα στο ρόστερ του, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει κρατήσει μόνο δύο παίκτες από την περασμένη σεζόν.  

Μία από τις ιδιαιτερότητες του αγώνα, είναι η παρουσία τριών πρώην παικτών του ΠΑΟΚ με τη φανέλα πια του Ηρακλή -Βεργίνης, Τσαϊρέλης και Σχίζας, με τον τελευταίο να προέρχεται από μία διετία με τα ασπρόμαυρα- και η παρουσία του Κώστα Μέξα στον πάγκο του Δικεφάλου, ο οποίος επιστρέφει για πρώτη φορά στο Ιβανώφειο ως αντίπαλος, μετά το πέρασμα του από τον Ηρακλή.  

Το παιχνίδι του Ιβανωφείου θα είναι το 47ο μεταξύ των δύο ομάδων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και το 101ο από καταβολής Α' Εθνικής. Στη σεζόν που πέρασε οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν μόνο στο γήπεδο των «κυανόλευκων», με τον Ηρακλή να επικρατεί με 99-82 στο φινάλε του πρώτου γύρου. Στο σημερινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται άλλα τρία παιχνίδια.  

Μεσολόγγι Baxi - Άρης  

Η ομάδα του Μεσολογγίου θα γίνει η 50ή που θα συμμετάσχει στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992-93), 62η από καταβολής Α' Εθνικής (1963-64) και η 1η που θα εκπροσωπήσει τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας στη μεγάλη κατηγορία. Ο Άρης θα αγωνιστεί για 14η φορά, στα χρόνια της Basket League, ως φιλοξενούμενος σε πρεμιέρα. Ο απολογισμός του είναι επτά νίκες και έξι ήττες ενώ συνολικά τα αποτελέσματα του είναι απολύτως ισορροπημένα, με 14 νίκες και ισάριθμες ήττες.  

Οι κίτρινοι αντιμετωπίζουν, πάντως, τα τελευταία χρόνια, δυσκολίες εκτός έδρας κόντρα σε νεοφώτιστες ομάδες, όπως δηλαδή το Μεσολόγγι Baxi. Στις τελευταίες εννιά σεζόν, μέτρησε οχτώ νίκες και 13 ήττες σε 21 αγώνες. Ειδικότερα την τελευταία τριετία μάλιστα, νίκησε μόνο μία φορά σε επτά ματς απέναντι σε ομάδες που προέρχονταν από την Α2.  

Είχε νικήσει τον Πανιώνιο για τη σεζόν 2017-18 στη διάρκεια της οποίας ηττήθηκε από τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο, ενώ έκανε το 0/2 στη σεζόν 2018-19 (με Χολαργό και Περιστέρι) και το 0/3 στην περσινή περίοδο (με Ηρακλή, Λάρισα και Ιωνικό).  

Ιωνικός Hellenic Coin – ΑΕΚ  

Η ΑΕΚ που έχει ήδη δώσει τα πρώτα επίσημα ματς στη σεζόν (Super Cup και Final 8 του BCL), άρχισε και πέρσι την προσπάθεια της ως φιλοξενούμενη -έστω και τυπικά απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (89-68). Στα χρόνια της Basket League έχει να επιδείξει θετικό απολογισμό σε πρεμιέρες, αφού μετράει 18 νίκες και επτά ήττες. Αυτή θα είναι η 26η φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στη μεγάλη κατηγορία, από καταβολής Α' Εθνικής. 

Από τη σεζόν 1975-76 όταν η ομάδα της Νίκαιας αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αυτήν, σε 25 αγώνες, η ΑΕΚ μέτρησε 17 και ο Ιωνικός οχτώ νίκες. Στα ματς στα οποία ο Ιωνικός Hellenic Coin ήταν γηπεδούχος, μέτρησε έξι νίκες, όσες και η ΑΕΚ. Το αντίστοιχο παιχνίδι της περασμένης σεζόν δεν έγινε εξαιτίας της διακοπής του Πρωταθλήματος, οπότε οι αναμετρήσεις τους περιορίστηκαν στο ματς του ΟΑΚΑ. 

Εκεί η ΑΕΚ δεν βρήκε αντίσταση από τον Ιωνικό Hellenic Coin τον οποίο νίκησε με 103-70.  

Περιστέρι – Κολοσσός H Hotels  

Οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν ανανεωμένες αφού το Περιστέρι έχει επτά νέα πρόσωπα, ενώ ο Κολοσσός H Hotels παρουσιάζεται με ένα εξ ολοκλήρου νέο ρόστερ καθώς δεν έμεινε κανείς από την ομάδα της περιόδου που πέρασε. Μέσα στα νέα πρόσωπα της ομάδας της Ρόδου, ο Βασίλης Ξανθόπουλος που πέρσι φορούσε τη φανέλα των «κυανοκίτρινων».  

 Η έδρα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις περισσότερες από τις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην Basket League αφού οι γηπεδούχοι νίκησαν στους εννιά από τους 11. Ο Κολοσσός H Hotels έχει προβάδισμα μιας νίκης, μετρώντας έξι έναντι πέντε του Περιστερίου που πάντως στην έδρα του νίκησε στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια. 

Καμία, πάντως, από τις τέσσερις εντός έδρας νίκες των «κυανοκίτρινων» δεν ήρθε με διαφορά μεγαλύτερη των εννιά πόντων (2010-11, 64-55).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.