Basket League: Τελικός για ΠΑΟΚ- Μαρούσι για την 8η θέση

Metrosport Team25 Απριλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ θα κοντραριστεί με το Μαρούσι το Σάββατο 27 Απριλίου (20:15,ERT3) στην PAOK SPORTS ARENA για την 5η και τελευταία αγωνιστική των playout της Basket league σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ mateco ως τώρα στη διαδικασία αυτή των play out, μετρά δύο νίκες ως γηπεδούχος (με Απόλλωνα Πάτρας και Καρδίτσα Ιαπωνική) και ισάριθμες ήττες μακριά από το γήπεδο του (από το Λαύριο Megabolt και την ΑΕΚ Betsson). Η βασική διαφορά του στο γήπεδο δεν είναι τόσο στην επίθεση (+2,17 πόντους κατά μέσο όρο), όσο στην άμυνα. Αυτό γιατί ως γηπεδούχος δέχεται 76,76 πόντους έναντι των 83,61 που έχει παθητικό ως φιλοξενούμενος.

Το Μαρούσι από την άλλη έχει τον καλύτερο, εκτός έδρας απολογισμό από την εξάδα των ομάδων των play out (5-8). Μετά την ήττα του στα Άνω Λιόσια από την ΑΕΚ Betsson στην πρεμιέρα, σημείωσε τρεις διαδοχικές νίκες επί της Καρδίτσας Ιαπωνικής εντός, του Απόλλωνα Carna εντός και του Λαυρίου Megabolt εκτός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ''κιτρινόμαυροι'' είναι περισσότερο παραγωγικοί εκτός έδρας (83,15 έναντι 81,84 των εντός έδρας αγώνων τους) ενώ έχουν ουσιαστικά το ίδιο αμυντικό παθητικό (85,77 εκτός και 85,61 εντός έδρας).

Στον αγώνα της κανονικής περιόδου στις 6 Ιανουαρίου το Μαρούσι επικράτησε του δικεφάλου στη Θεσσαλονίκη με 79-85. Ο νικητής από αυτό το ζευγάρι θα πάρει την 8η θέση θα ακολουθήσει την ΑΕΚ στα play off και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.