Basket League: ΠΑΟΚ για 5η θέση, Ηρακλής για τα πλέι οφ

Metrosport Team11 Απριλίου 2021

Συνεχίζονται οι αγώνες για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League με δυνατές αναμετρήσεις. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Περιστέρι ενώ ο Ηρακλής δοκιμάζεται στη Λάρισα. 

Το παιχνίδι του «Ημίθεου» με τη Λάρισα καθώς και του Προμηθέα με το Μεσολόγγι έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη «μάχη» της παραμονής, καθώς με νίκη της Λάρισας και ήττα του Μεσολογγίου, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Έξω από τα σενάρια έμειναν οριστικά με τις χθεσινές νίκες τους τόσο ο Άρης, όσο και ο Κολοσσός.

Ο Ηρακλής επιστρέφει στη δράση στην Basket League έπειτα από τρεις εβδομάδες μετά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του και τη δοκιμασία στην οποία τον υπέβαλλε ο κορωνοϊός. Από το παιχνίδι της Λάρισας πέραν του τραυματία Γεωργαλλά, θα απουσιάσουν και δύο παίκτες που δεν ανάρρωσαν ακόμη από τον κορωνοϊό.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς πίεση υποδέχεται το Περιστέρι. Με νίκη και χωρίς να κυνηγάει να καλύψει τη διαφορά των εννιά πόντων του πρώτου αγώνα, θα εξασφαλίσει την 5η θέση αλλά με ήττα θα συμβιβαστεί λογικά με την 6η, εκτός κι αν στην τελευταία αγωνιστική νικήσει το Μεσολόγγι και ηττηθεί το Περιστέρι από τον Άρη στην Αθήνα ή αν καταφέρει να νικήσει ο ίδιος τον Παναθηναϊκό την επόμενη Κυριακή.  Όλα δείχνουν ότι η 5η θέση οδηγεί στην ΑΕΚ που βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην κρίση μετά και την απόφαση απόλυσης του Ηλία Παπαθεοδώρου, οπότε αυτό δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για νίκη στο σημερινό παιχνίδι.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

ΠΑΟΚ – Περιστέρι (11/4, 17:00)
Λάρισα – Ηρακλής (11/4, 20:00)
Προμηθέας – Μεσολόγγι (11/4, 20:00)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.