Basket League : Με 12 ομάδες και... Καρδίτσα- Αφήνει εκτός τον Ηρακλή

Metrosport Team20 Ιουλίου 2022

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ., της Τετάρτης (20/07), ο ΕΣΑΚΕ καλωσόρισε την «νεοφώτιστη» Καρδίτσα, ενώ την ίδια στιγμή έλαβε την απόφαση διεξαγωγής του επόμενου Πρωταθλήματος με 12 ομάδες, γεγονός που αφήνει εκτός τον Ηρακλή που προσπάθησε την ύστατη στιγμή να προλάβει τις διαδικασίες.
Πιο συγκεκριμένα, την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Basket League με 12 ομάδες ,αρνούμενος την συμμετοχή του «Γηραιού» , αποφάσισε τελικά ο ΕΣΑΚΕ, ακόμη και μετά την απρόβλεπτη εξέλιξη σχετικά με την συμπόρευση του συλλόγου με τον Θοδωρή Ριζούλη. Αυτή ήταν η «ύστατη» ελπίδα ώστε ο Ηρακλής να κερδίσει τελικά μια θέση στην Α1, ωστόσο τα μέλη του συνεταιρισμού ήταν σαφή και δεν επέτρεψαν να τεθεί καν υπό συζήτηση ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Έτσι, λοιπόν, η Καρδίτσα θα είναι η μοναδική νέα είσοδος στο νέο πρωτάθλημα, αφού εγκρίθηκε ο πλήρης φάκελος που κατέθεσε. Αντίθετα, εκτός πρωταθλήματος έμειναν το Ψυχικό που δήλωσε αδυναμία να καλύψει τις προϋποθέσεις συμμετοχής, αλλά και η Λάρισα που ουσιαστικά διαλύθηκε.
Το ενδεχόμενο πλήρωσης θέσεων στο πρωτάθλημα σε περίπτωση δημιουργίας κενών μεταφέρθηκε ως προοπτική για το επόμενο καλοκαίρι, όταν και είναι πιθανό-εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες-να δοθούν wild cards.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.