Basket League: Πρώτο τζάμπολ και δοκιμασία για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2022

Πρεμιέρα για την Basket League 2022-2023 με τους πρώτους τρεις φετινούς αγώνες να διεξάγονται σήμερα (8/10) και τον ΠΑΟΚ να έχει μία δύσκολη αποστολή απέναντι στο Περιστέρι που βάζει ψηλά φέτος τον πήχη.

Στο Λαύριο στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί το τζάμπολ του 31ου πρωταθλήματος της Α1, εκεί οπού η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Προμηθέα Πάτρας. Στους γηπεδούχους, μετα την επιστροφή του Χρήστου Σερέλη, επιλέχθηκε να χτιστεί μια άκρως  νεανική ομάδα με τους Αλ Ντούραμ, Κουάθ Κερ, Αρ Τζέι Κόουλ, και Σάβιον Φλαγκ να είναι οι νεαροί Αμερικάνοι που αποκτήθηκαν απευθείας από το NCAA και ετοιμάζονται για το πρώτο τους βήμα εκτός κολεγίου. 

Από την άλλη, ο Προμηθέας, μπορεί να έκανε την ανατροπή στα παιχνίδια με την Λάρισα και να κατέκτησε πέρσι την 3η θέση, όμως στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς αντιμετώπισε δυσκολίες, τερματίζοντας τελευταίοι στον όμιλό τους στο Eurocup. Φέτος, στοχεύουν από την αρχή της σεζόν, να πιάσουν τα στάνταρ των προηγούμενων ετών, με τον Μάκη Γιατρά, να είναι φέτος από την αρχή στον πάγκο της ομάδας (πέρσι ανέλαβε στα τελειώματα), ενώ αποκτήθηκαν και ικανότατοι μπασκετμπολίστες.

Στις 17:00 ο Ιωνικός υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου ο οποίος μετρά ήδη δύο παιχνίδια (και ισάριθμες ήττες) για την φετινή σεζόν, αυτά για το Σούπερ Καπ που τερμάτησε 4ος και φέτος θα πορευτεί με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο, ,με την περσινή χρονιά στην οποία η ομάδα τερμάτισε 3η να ανεβάζει τις προσδοκίες και να θέτει το ερώτημα αν οι Ροδίτες μπορούν να μείνουν σταθερά στις θέσεις του top 5. Αντίθετα στον Ιωνικό προτίστως κοιτούν την σωτηρία, με τον Τσίκληρα να χτίζει σχετικά βιαστικά ένα ρόστερ το οποίο αποτελούν κυρίως νεαροί ελπιδοφόροι αλλά και άπειροι παίκτες.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στο Περιστέρι την τοπική ομάδα στις 19:15. Ο Άρης Λυκογιάννης δήλωσε πως περιμένει να δει επιθετικά καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το ματς για το BCL κόντρα στην Ντιζόν, ενώ ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς τον Ντάρκο-Κέλι. Στους Περιστεριώτες επικρατεί ενθουσιασμός μετά την ελευση του Βασίλη Σπανούλη στην θέση του προπονητή, η ομάδα ενισχύθηκε, ενώ στο πρώτο φετινό παιχνίδι για το BCL την Τρίτη επικράτησε 86-70 της Μπνέι Χερζλίγια και γενικά το μομέντουμ στην ομάδα των δυτικών συνοικιών της πρωτεύουσας είναι καλό, κάτι που γνωρίζουν στον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.