Αυξήσεις στις μεταφορικές εταιρείες: Ακριβαίνουν μετακομίσεις και αποστολές δεμάτων

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2022

Η ενεργειακή κρίση δείχνει τον αντίκτυπό της και στις μεταφορικές εταιρίες οι οποίες προχώρησαν σε ανατιμήσεις της τάξεως του 20% λόγω των αυξήσεων στα καύσιμα και συγκεκριμένα στο πετρέλαιο κίνησης.

Για παράδειγμα, μία μετακόμιση που πριν πέντε μήνες μπορεί να στοίχιζε 300 ευρώ, σήμερα έχει ανεβεί στα 500 ευρώ, ενώ ένα δέμα που τα μεταφορικά του στοίχιζαν 3,5 ευρώ πλέον έχουν πάει στα 5 ευρώ.

Σύμφωνα με η οποία μιλά στα Dnews, «η ζήτηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα ωστόσο οι τιμές των υπηρεσιών μας έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 20%. Όταν το πετρέλαιο κίνησης έχει φτάσει και ορισμένες φορές έχει ξεπεράσει τα επίπεδα της απλής αμόλυβδης, καταλαβαίνει κανείς ότι ξαφνικά τα έξοδα για τα καύσιμα των φορτηγών έχουν διπλασιαστεί» αναφέρει υπεύθυνη μεταφορικής εταιρείας στην ιστοσελίδα Dikaiologitika.

«Φωτιά» το πετρέλαιο κίνησης

Τον Οκτώβριο η τιμή του πετρελαίου κίνησης κυμαίνεται στα 2,00 με 2,29 ευρώ το λίτρα κατά μέσο όρο, ήτοι ίδια τιμή με την απλή αμόλυβδη. Αυτό έχει ως συνέπεια την ραγδαία αύξηση των εξόδων των κλάδων που η βασική τους υπηρεσία είναι οι μεταφορές όπως και τους επαγγελματίες οδηγούς

Επαγγελματίες του κλάδου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες ανατιμήσεις καθώς όπως αναφέρουν «το diesel κίνησης είναι κολλημένο εδώ και ένα μήνα στα 2,00 ευρώ, ενώ πάντα υπάρχει ο φόβος να αυξηθεί κι άλλο». Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές να ανέβουν κι άλλο και ο κόσμος να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.