Αυτούς έχει κεντρικούς φορ ο Λουτσέσκου… Αυτούς εμπιστεύεται!

Αρις Νικολάκης29 Μαρτίου 2024

Πόσο δίκιο (εάν θα…) έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου ορισμένες φορές; Ορισμένες, έτσι; Μία από αυτές είναι κι η επιμονή του στον Μπουάνα Αλί Σαμάτα. Την ώρα κατά την οποία όλος ο κόσμος έριχνε τον Τανζανό στο πυρ το εξώτερο, αυτός… Ο Ρουμάνος προπονητής, τον στήριζε αναφανδόν. Κατά πως φαίνεται θα φθάσει μέχρι τέλους η στήριξη του.

Δεν μπορεί. Κάτι βλέπει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κάτι βλέπουν κι οι λοιποί παίκτες του ΠΑΟΚ. Δε θυμόμαστε άλλη φορά τέτοια στήριξη στην Τούμπα από παίκτες του ΠΑΟΚ σε συμπαίκτη τους. Κάτι βλέπουν, το οποίο δεν φαίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι ρισκάρουν με την επιλογή τους κόντρα στην ευκόλως διαμορφούμενη κοινή γνώμη…

Αν και – μεταξύ μας – ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει κι άλλες επιλογές. Δεν είχε και με τον Τόμας Μουργκ. Ή μήπως είχε με τον Τόμας Κεντζιόρα; Αποδείχθηκε βουνό το δίκιο του και με τον Αυστριακό και με τον Πολωνό. Ως εκ τούτου πολύ θα ήθελε ο κόσμος του ΠΑΟΚ, να τριτώσει το δίκιο του.

Ο Μπράντον Τόμας έπαιξε 1262 λεπτά σε 25 αγώνες. Πέτυχε 5 γκολ από τα 66 γκολ του ΠΑΟΚ. Εντάξει. Δεν είναι στατιστικά, για τα οποία οι φίλοι κι φίλες του «δικέφαλου» θα έπρεπε, να πετούν την σκούφια τους από χαρά. Για δεύτερη λύση όμως, είναι στατιστικά καθώς πρέπει.

Η πρώτη λύση, ο Μπουάνα Αλί Σαμάτα, έπαιξε 1037 λεπτά σε 20 αγώνες με μόλις 2 γκολ. Τραγικά στατιστικά. Ο Τανζάνος έπαιξε λιγότερο από τον Ισπανό για έναν και μοναδικό λόγο. Έπαψε πρώτη λύση να θυμίζει…

Τρίτη λύση, όσο και να βροντοφωνάζουν πολλοί, ανάλογη δεν υπάρχει. Ο ευλογημένα ταλαντούχος Στέφανος Τζίμας δε θα έπρεπε, να πάρει και δεν πήρε στις πλάτες του υπέρβαρο φορτίο ευθυνών. Έχοντας επιλεγεί στη New Generatin 2023 της εμβληματικής εφημερίδας Guardiαn (Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2023) του Λονδίνου κατέστη ξεχωριστή αλλά κι ευαίσθητη περίπτωση «φλέβας χρυσού» για τον ΠΑΟΚ. Με την… εξόρυξη του «ευγενούς μετάλλου» να χρήζει προσοχής στην διαχείριση της.

Τι να έκανε λοιπόν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου; Να έριχνε λάδι στη φωτιά με τυχόν επιλογές του; Και να έκαιγε ολοκληρωτικά τον Μπουάνα Αλί Σαμάτα; Όχι. Θα μπορούσε. Δεν το έκανε. Ίσως, θα πείτε, επειδή ήταν δική του μεταγραφική επιλογή (και ποια δεν ήταν;) και δεν ήθελε, να εκτεθεί περισσότερο. Ίσως αλλά… Εμείς τουλάχιστον, θεωρούμε πως προστάτευσε και προστατεύει τον Τανζανό διεθνή προσδοκώντας την επαναφορά τού πραγματικού του εαυτού.

Εάν κι εφ’ όσον δικαιωθεί η όχι; Ο χρόνος θα δείξει.

Ως παίκτης της Γάνδης (Genk) η αξία του, το 2019, είχε φθάσει τα 12 εκ. ευρώ. Ως παίκτης της Άστον Βίλα, το 2020, είχε φθάσει στα 9,5 εκ. ευρώ. Το 2023 ως παίκτης πάλι της Γάνδης (Genk) η αξία του – κατά την transfermarkt.com - στα τριάντα του χρόνια πλέον, είχε φθάσει στα 2,5 εκ ευρώ. Ναι, δεν ήταν στα άνω του όταν συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ.

Κι ο Τόμας όταν συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ, είχε αξία 1,2 εκ. ευρώ, ως παίκτης της Μάλαγα. Τώρα, ως παίκτης του ΠΑΟΚ, έχει 1,5 εκ. ευρώ…

Αυτά έτσι, για συγκρίσεις κι εντυπώσεις. Η ουσία φυσικά, είναι τα γκολ. Και για την ουσία οι κεντρικοί φορ του ΠΑΟΚ δεν δικαιούνται επί του παρόντος, για να ομιλούν!

ΥΓ 1 : Διαφώνησε (όλως περιέργως…) εντονότατα ο Παναγιώτης Φασούλας με την ανακήρυξη του Γιώργου Βασιλακόπουλου ως επίτιμου προέδρου της ΕΟΚ. Αντί τού μάννα χολήν…

ΥΓ 2 : Αιφνιδίασε αρνητικά ο Παναγιώτης Φασούλας – ως εκφραστής της αντιπολίτευσης στην Ομοσπονδία - με τη μάλλον αναίτια (αν κι άβυσσος η ψυχή κάθε ανθρώπου) οργίλη αντίδραση του. Τούτο καθώς ίσως, αυτή να προσεγγίζει τα όρια της αχαριστίας!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.