Ακατανόητη η τακτική της διαχρονικής απογύμνωσης του ρόστερ του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας31 Δεκεμβρίου 2022

Οι απερισκεψίες κάποια στιγμή – αρκετά και γρήγορα – πληρώνονται. Δυστυχώς οι συνέπειες τους όμως μερικές φορές είναι τόσο επώδυνες, που πληγώνουν και οι ζημιές πολύ σοβαρές, ώστε να χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να αποκατασταθούν.
Θα προτιμούσα να αναφερθώ γενικά στο θέμα που έχει προκύψει με την ακατανόητη τακτική της διαχρονικής απογύμνωσης ενός ρόστερ ήδη ανεπαρκούς, από την πλευρά των αρμοδίων και υπευθύνων (διοίκηση, τεχνικός διευθυντής, κόουτς), οι συνέπειες της οποίας είναι εξόφθαλμες και κραυγαλέες. Να μην σταθώ δηλαδή στα «φρέσκα» και στα «προχθεσινά» που αφορούν συγκεκριμένα τα όσα συνέβησαν στο Περιστέρι. Άλλωστε και αυτά τα τελευταία δεν αποτελούν μέρος μιας καινούργιας κατάστασης, αλλά είναι απόλυτα συνυφασμένα και συνδεδεμένα με την απερισκεψία που εισαγωγικά αναφέραμε. 

Μιας απερισκεψίας που την έχουμε καταγγείλει εδώ και πολύ καιρό και δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση για τους λόγους που την συντηρούν. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες προκειμένου να υποστηρίξουμε απόψεις, τις οποίες και οι πλέον αδαείς ποδοσφαιρικά τις αντιλαμβάνονται άμεσα και απόλυτα. Οπως επί παραδείγματι το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους και ευρωπαϊκές διακρίσεις – όπως είναι ο ΠΑΟΚ – να προσπαθεί να πείσει ότι είναι ικανή να το πετύχει αυτό, με ένα ρόστερ τόσο ρηχό που την δυσκολεύει ακόμη και στη συγκρότηση ενός αξιόλογου βασικού σχήματος.

Οι πέραν της ενδεκάδας εναλακτικές λύσεις, είναι απίστευτα χαμηλού επιπέδου περιπτώσεις, που συνοδεύονται με επιπόλαιες εμμονές διαχείρισης. Ο κόουτς και ο τεχνικός διευθυντής προφανώς και οι διοικούντες, είτε βολεύονται με αυτή την κατάσταση, είτε το κάνουν εξ ανάγκης. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά να χρησιμοποιούνται ως πρώτες εναλακτικές λύσεις στο ρόστερ δευτεροκλασάτοι ή που ξέμειναν απούλητοι σε πανέρια, αφού είχαν προηγουμένως επιπρόσθετα θεωρηθεί και εκτός λίστας του προγραμματισμού του κόουτς. Με τον τελευταίο λες και ξέχασε τι έλεγε πριν από λίγο, να επανέρχεται με νέες εκτιμήσεις τελείως διαφορετικές από τις... πρώτες αποφάσεις του.

Στο χθεσινό σχόλιο αναφέρθηκα στην ΑΕΚ, για να δώσω μια εικόνα του πως διαχειρίζονται σωστά κάποιες δύσκολες καταστάσεις όπως τραυματισμοί και βασικές απουσίες. Η Ένωση στο τελευταίο παιχνίδι της μετρούσε πέντε απόντες πρωτοκλασάτους και όμως τους αντικατέστησε με τον πλέον ιδανικό και αποτελεσματικό τρόπο. Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο: Είχε προνοήσει να ενισχύσει το ρόστερ της με αξιόλογους, έμπειρους και ετοιμοπόλεμους παίκτες. Είδαν όλοι προχθές δίπλα στον Αραούχο, τον Φαν Βερτ να σκοράρει και πάλι. Θα το θυμόσαστε ήταν πρώτος σκόρερ στο περσινό εθνικό πρωτάθλημα και αποτελούσε το δεύτερο όνομα μαζί με τον Φερνάντες, που ο Μπέος έδινε στον ΠΑΟΚ για χατίρι του Ιβάν Σαββίδη. Και οι δύο μεταγραφές που ήταν σίγουρες (ιδιαίτερα του Φερνάντες) χάλασαν και όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Ήδη ο Ολλανδός φορ στα τρία παιχνίδια που χρησιμοποιείται, σκοράρει και στα τρία με την ΑΕΚ! Περίσσευε φαίνεται στον ΠΑΟΚ ή μάλλον ο «γραφικός» Μπράντον Τόμας (σ.σ παίρνει και τα ίδια λεφτά με τον Φαν Βερτ) γυάλιζε καλύτερα στο μάτι τους. Προχθές που ο Ραζβάν ήθελε να προφυλάξει και να ξεκουράσει τον Ολιβέιρα, θα είχε την ευχέρεια να το κάνει με έναν παίκτη επιπέδου όπως είναι ο Φαν Βερτ και όχι με τον φιλότιμο αλλά ελάχιστο Μπράντον. Δυστυχώς ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως ήταν και παραμένει η αναγκαστική ενίσχυση του ρόστερ, απαξιώθηκε, υποβαθμίστηκε και αποσιωπήθηκε. Έγινε σκόπιμα; Θα συνεχιστεί; Δεν ξέρουμε αν και μετά το προχθεσινό πλήγμα, κάποιοι θα ξυπνήσουν και θα αλλάξουν τακτική. Ας το κάνουν όσο μπορούν πιο γρήγορα γιατί και χρόνος πολύτιμος χάθηκε, το ίδιο και εξίσου πολύτιμοι βαθμοί.

Τέλος, επειδή η ομάδα έχει μπροστά της ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ας συντονιστούν όλοι σε μια προσπάθεια και σε έναν προγραμματισμό που θα ξαναφέρει την καλή ψυχολογία στον «όλο οργανισμό». Αυτοσυγκέντρωση για το ντέρμπι, αλλά και αυτοκριτική για την τελευταία απώλεια.

ΥΓ1: Για το σκάνδαλο των σκανδάλων με την εξαφάνιση (σχεδόν) των ποινών που επιβλήθηκαν στον Καραπαπά και στον Βρέντζο κανείς δεν ασχολήθηκε. Και καλά στο λεκανοπέδιο, αλλά κι εδώ στη Θεσσαλονίκη; Αυτό αφορά και τον επίσημο ΠΑΟΚ, αλλά και τα ΜΜΕ της πόλης.

ΥΓ2: Κάπως αργά και όχι από όλους όπως θα έπρεπε, στάθηκαν συγκεκριμένοι σε ένα κλασικό πέναλτι που συνέβη στο Περιστέρι. Αναφερόμαστε στην κλασική παράβαση του Χατζησαϊα στην οποία έκλεισε τα μάτια ο Κουτσιαύτης. Μάλλον ο συμπαθής ρέφερι στο τελευταίο του παιχνίδι ήθελε να κάνει ένα δώρο στο πιο πιστό παράρτημα της ομάδας της καρδιάς του. Αν όμως αυτή η περίπτωση αφορούσε τον ΠΑΟΚ, να είστε σίγουροι ότι επί μέρες όχι μόνο η προπαγάνδα του λιμανιού αλλά και οι εδώ αντιΠΑΟΚτσήδες της πόλης, θα το είχαν πρώτο θέμα συζήτησης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.