Aυτοσκοπός για τον Άρη η πρόκριση με την Γκόμελ, οι λόγοι είναι πολλοί και σοβαροί

Δημήτρης Κανελλάκης16 Ιουλίου 2022

Είναι κομβικά για τον Άρη τα παιχνίδια με την Γκόμελ. Σε τέτοιο βαθμό που δεν ήταν κανένα άλλο από τα προηγούμενα καλοκαίρια, από τότε που επέστρεψε στην Super League και άρχισε να εξασφαλίζει την παρουσία του στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια είναι ότι αυτό που διανύουμε ο Άρης πραγματοποιεί την εντυπωσιακότερη ενίσχυση, φέρνει παίκτες από το πάνω ράφι, υλοποιεί έναν σχεδιασμό ο οποίος δείχνει την ξεκάθαρη πρόθεσή του να αλλάξει επίπεδο.

Όταν, λοιπόν, μια ομάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, προέρχεται, δηλαδή, από μια εξαιρετική προηγούμενη σεζόν στο πρωτάθλημα, έχει αποφασίσει να επενδύσει περισσότερα χρήματα από αυτά που διέθετε για να αποκτήσει ένα πολύ πιο ποιοτικό ρόστερ, ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών και στέλνει το μήνυμα στον κόσμο της ότι θέλει να καταφέρει τη νέα σεζόν μεγαλύτερα πράγματα από αυτά που πετύχαινε έως τώρα, δεν θέλει να έχει... απρόοπτα, δεν θέλει για κανέναν λόγο εκτός προγράμματος ήττες.

Γι' αυτό είναι πολύ κρίσιμα τα παιχνίδια με την Γκόμελ. Διότι για τον Άρη είναι απαραίτητο να προκριθεί στην επόμενη φάση του Conference League. Κι είναι απαραίτητο γιατί μόνο έτσι θα διατηρήσει τον ενθουσιασμό, μόνο έτσι θα έχει αυτή την ώθηση που χρειάζεται για να προχωρήσει μέχρι του σημείου εκείνου που θα μπορεί να διαθέτει την απαραίτητη ετοιμότητα, να έχει δέσει σαν ομάδα, να μπορεί να βγάλει στο γήπεδο αυτά που δουλεύει ο Μπούργος.

Η ευρωπαϊκή προοπτική θα πρέπει, ούτως ή άλλως, να αποτελεί προτεραιότητα για τον Άρη. Όταν φτιάχνεις τέτοιο ρόστερ, οφείλεις να κάνεις τα πάντα προκειμένου να είσαι στους ομίλους της διοργάνωσης στην οποία συμμετέχεις. Και για λόγους πρεστίζ, αλλά και για οικονομικούς λόγους. Μόνο αδιάφορα δεν είναι τα οφέλη, ειδικά για ομάδες όπως ο Άρης, που βρίσκονται στη φάση κατά την οποία επιχειρούν την αλλαγή επιπέδου και ανοίγονται οικονομικά για να μπορέσουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Όμως, όπως προαναφέρθηκε, το πρώτο βήμα είναι τα ματς με την Γκόμελ. Με πρόκριση ο Άρης κερδίζει χρόνο, ψυχολογία, πρεστίζ και ετοιμάζει με καλύτερες προϋποθέσεις το επόμενο ευρωπαϊκό βήμα. Με αποκλεισμό, θα έχει αναταράξεις που μπορεί να τον αποπροσανατολίσουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.