Αυτός θα είναι ο πιο... πικρός καφές

Metrosport Team21 Νοεμβρίου 2021

Το Bloomberg φιλοξενεί αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την επόμενη μέρα με την αυξημένη τιμή του καφέ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο πρωινός καφές ή ο latte, αναμένεται να γίνει πιο... πικρός, καθώς η παγκόσμια έλλειψη καρπών «απειλεί» ήδη να ανεβάσει τις τιμές σε καφετέριες και σούπερ μάρκετ.

Όμως υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα...

H έλλειψη της ποικιλίας arabica. Δηλαδή η ποικιλία που δίνει την πιο απαλή γεύση στον καφέ και αποτελεί περίπου το 60% της παγκόσμιας παραγωγής.

Η ποικιλία Arabica είναι πιο γλυκιά και συνήθως χρησιμοποιείται στον καπουτσίνο και τον latte.

Οι προμήθειες είναι πλέον πολύ λίγες αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Βραζιλία κατέστρεψαν τις καλλιέργειες. Μάλιστα οι προβλέψεις κάνουν λόγο για άσχημες καιρικές συνθήκες στην Βραζιλία μέχρι τις αρχές του 2022.

Αυτό σημαίνει πως μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψει η αγορά, αφού οι τιμές της ποικιλίας Arabica αυξάνονται αντανακλώντας την γενικότερη οικονομική κρίση, ενώ οι δυσκολίες στον ανεφοδιασμό του συγκεκριμένου καφέ κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

«Αυτό δεν είναι βραχυπρόθεσμο ζήτημα», δήλωσε η Kona Haque, η οποία ηγείται της έρευνας της ED&F Man στο Λονδίνο. «Είναι πράγματι κάτι που θα λάβουμε υπόψη μας για τα επόμενα δύο χρόνια».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.