Αυτός ο ΠΑΟΚ θα «τρέμει» σε κάθε αγώνα

Χρύσανθος Δοβλέτογλου09 Οκτωβρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ χτίζει μία ομάδα με νέα πρόσωπα και ο κόσμος είναι διατεθειμένος να κάνει υπομονή. Το μόνο που ζητάει είναι να βλέπει βελτίωση και όχι το ίδιο έργο σε κάθε παιχνίδι. Στο ματς κόντρα στον ΟΦΗ ήταν καλύτερος, οπισθοχώρησε και δέχθηκε την ισοφάριση στο τελευταίο δευτερόλεπτο, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν έδειξε ικανός να βγάλει αντίδραση τόσο μετά την ισοφάριση, όσο και μετά το 1-2 και σήμερα (9/10), είδε ξανά την ομάδα, απέναντι σε ένα νεοφώτιστο σύνολο, να κλείνεται πίσω από το 80' και μετά, να παίζει με την «φωτιά» και, τελικά, να «καίγεται».

Πλέον, δεν είναι σύμπτωση ότι ο ΠΑΟΚ παίζει κορώνα γράμματα όλους τους αγώνες του. Είναι όλοι πεπεισμένοι, ακόμη και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος στο πρώτο του σχόλιο μετά τον αγώνα τόνισε ότι «όταν τρέμεις δεν έχει καθαρό μυαλό», ότι οι ασπρόμαυροι θα «τρέμουν» σε όλα τα παιχνίδια τους. Και αυτό δεν είναι αγωνιστικό ζήτημα, είναι θέμα νοοτροπίας. Και διορθώνεται δύσκολα. Μέχρι να διορθωθεί, θα αδικεί τον εαυτό του, γιατί η εικόνα του δεν είναι τόσο κακή, όσο η βαθμολογική του συγκομιδή τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο ΠΑΟΚ τις χρονιές των τίτλων είχε στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές «εθισμένους» στον πρωταθλητισμό, όπως ο Μάτος, ο Βιεϊρίνια στα καλά του, ο Πρίγιοβιτς, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα και ο Μαουρίσιο, οι οποίοι, παράλληλα, είχαν και εμπειρία. Στο τωρινό ρόστερ οι παίκτες που μπορούν να αλλάξουν με την προσωπικότητά τους την ροή ενός παιχνιδιού ή να δώσουν ώθηση στην ομάδα να μην έχει παθητικό ρόλο είναι αυτοί που δεν μπορούν να βγάλουν 90λεπτο.

Μέχρι να έρθει η στιγμή που ο Δικέφαλος δεν θα εξαρτάται από ποδοσφαιριστές όπως ο Ολιβέιρα, ο Βιεϊρίνια και ο Ελ Καντουρί, που αποδεδειγμένα βγάζουν συχνά προβλήματα τραυματισμών, θα είναι με την ψυχή στο στόμα σε κάθε αγώνα. Ο ελλιπής μεταγραφικός σχεδιασμός, λοιπόν, είναι πιθανό να κοστίσει πολύ στον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και όταν προσπαθήσει να κλείσει τα κενά τον Ιανουάριο να είναι, ήδη, αργά, καθώς θα έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία.

Και το πιο άδικο είναι ότι παιδιά με όρεξη και αυτοπεποίθηση, που έχουν τα φόντα να κάνουν καριέρα στον ΠΑΟΚ, ίσως, να «καούν» από την κακή πορεία της ομάδας, καθώς θα ανήκουν σε ένα σύνολο που θα κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας... Γιατί η αλήθεια είναι ότι μετά το σημερινό Χ στην Λιβαδειά λίγοι θα θυμούνται το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Γκορντεζιάνι, που το επιχειρούν μόνο επιθετικοί που έχουν τεράστια εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και που πιστεύουν στον εαυτό τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.