Αυτός ο ΠΑΟΚ οδηγός μέχρι τον... τελικό!

Γιώργος Ζαΐρης22 Μαρτίου 2021

Μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη πήρε χθες ο ΠΑΟΚ. Πρώτα απ’ όλα πήρε τους τρεις βαθμούς γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το αυτονόητο στην αρχή της χρονιάς έχει γίνει στόχος και αναφερόμαστε στο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πήρε επίσης ψυχολογία, αυτοπεποίθηση ενώ κέρδισε και χρόνο. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν για 15 μέρες αν ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε.

Γκρίνια (δικαιολογημένη), εσωστρέφεια και πάει λέγοντας. Πλέον έστω και χωρίς τους διεθνείς η ομάδα μπορεί να δουλέψει έχοντας ως μπούσουλα και οδηγό την χθεσινή του εμφάνιση. Οταν έγινε γνωστή η ενδεκάδα πήρα μηνύματα από αρκετούς φίλους της ομάδας και με ρωτούσαν «τι πειράματα είναι αυτά από τον Γκαρσία;». Η αλήθεια είναι πως χθες ο Πάμπλο το άλλαξε και δικαιώθηκε. Τα τρία χαφ επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να κυριαρχήσει, να κόψει την ΑΕΚ στη μέση ότι δεν είχε κάνει σε κανένα προηγούμενο ντέρμπι ακόμη και σε εκείνο με τον Παναθηναϊκό - το μοναδικό που είχε κερδίσει μέχρι χθες. Παράλληλα είδαμε μια άμυνα με αλληλοκαλύψεις και χωρίς παιδικά λάθη. Εστω και αν πάλι στη μια τελική δέχθηκε γκολ που στον φετινό ΠΑΟΚ θα ήταν μαχαιριά αφενός για το χρονικό σημείο που το δέχθηκε και αφετέρου διότι ο Μαυροβούνιος διαιτητής νωρίτερα τον έκανε άνω κάτω με τις αποφάσεις του. Είδα και ξαναείδα το ακυρωθέν γκολ του Σφιντέρσκι και νομίζω ότι η φάση του Ελ Καντουρί δεν δικαιολογεί ακύρωση του γκολ.

Ευτυχώς ήρθε το γρήγορο γκολ του εξαιρετικού Πολωνού και ο ΠΑΟΚ πήρε νωρίς προβάδισμα και ήταν από τα σημεία-κλειδιά. Θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς με την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Κρμέντσικ αλλά ο Αντρίγια έκανε και πάλι τη δουλειά του Ο χθεσινός ΠΑΟΚ είναι μπούσουλας για τα ματς που απομένουν μέχρι και τον τελικό. Με δεδομένο ότι έχει να δώσει άλλους 11 αγώνες τουλάχιστον και όλα με καλές ομάδες, δεν νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσει τη χθεσινή του απόφαση, δηλαδή να παίξει με τρια χαφ. Η ουσία είναι πως χθες ο ΠΑΟΚ κέρδισε βαθμούς, χρόνο, ψυχολογία.Ευχομαι αυτή τη διαιτησία ο ΠΑΟΚ να την έχει στα εκτός έδρας ματς του, όπως δηλαδή χθες είχε το προνόμιο να την απολαμβάνει η ΑΕΚ.

Αλλά στα αλήθεια να προσπεράσω όλες τις φάσεις. Ομως η φάση που η μπάλα βγαίνει κόρνερ μπροστά στον βοηθό, ο Αθανασιάδης παίρνει θέση για να υπερασπιστεί την εστία του και ξαφνικά βλέπει τον διαιτητή να δείχνει άουτ με προσπερνά. Στην ίδια εστία που πριν από τρία χρόνια ο Κομίνης είχε κλέψει ένα Πρωτάθλημα. Μάλλον εκείνη η εστία πρέπει να έχει συγγένεια με το Τρίγωνο των Βερμούδων. Εξαφανίζεται η λογική. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς!
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.