Αυτός ο ΠΑΟΚ, ναι, είναι ομάδα Λουτσέσκου...

Γιώργος Καστάνης16 Δεκεμβρίου 2021

Με μέταλλο νικητή, σωστή τακτική προσέγγιση από τον Λουτσέσκου και ανταπόκριση από τους παίκτες του, ο ΠΑΟΚ πέρασε με επιβλητικό τρόπο από τα Ιωάννινα, αφήνοντας πίσω του τις κακές εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα και μπορεί να δεί το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Είναι η πρώτη φορά την φετινή σεζόν που ο Δικέφαλος πέτυχε τέσσερα γκολ, ενώ κράτησε το μηδέν στην άμυνα του.

Ηταν μία σπουδαία νίκη για τον ΠΑΟΚ ο οποίος, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, έδειξε σε ένα κομβικό χρονικό σημείο πως μπορεί να διαχειριστεί κρίσιμα και συνεχόμενα παιχνίδια, ειδικά απέναντι σε μία ομάδα που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και μέχρι πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα, ηταν ισόβαθμη με τον Δικέφαλο.

Αυτή η νίκη, θυμίζει σε αρκετά σημεία, εκείνη την επιτυχία επί της Ξάνθης πριν από τέσσερα χρόνια και πάλι με τον Λουτσέσκου προπονητή. Τότε είχε γυρίσει το «κουμπί» και χθες φάνηκε πως πήρε «μπρος» η ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είναι μόνο η άνετη νίκη, η τεσσάρα επί του ΠΑΣ, αλλά η όλη εμφάνιση. Με μία απλή φράση. Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα Λουτσέσκου. Με σωστή αμυντική προσέγγιση, αλληλοκαλύψεις, καλή κυκλοφορία της μπάλας, αξιοποίηση των ευκαιριών και τέσσερα γκολ σε βάρος του ΠΑΣ που δέχθηκε για πρώτη φορά τόσα πολλά τέρματα, ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος.

Ο Λουτσέσκου πέτυχε στην διαχείριση, είδε τους Κούρτιτς, Τσιγγάρα, Σιντκλέι, Αουγκούστο να κάνουν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ενώ οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα. Ακόμη και ο Ακπομ που έδειχνε εκτός ρυθμού μέχρι το 88ο λεπτό, πέτυχε το τέταρτο γκολ που ασφαλώς του αυξάνει την αυτοπεποίθηση για την δύσκολη συνέχεια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κούρτιτς με τα δύο γκολ (ειδικά το δεύτερο ήταν χάρμα ιδέσθαι) και με την γενικότερη συμπεριφορά του. Κανένα λάθος, σωστή κυκλοφορία και κρύο αίμα για την εκτέλεση σε δύο φάσεις που έδωσαν το προβάδισμα και την σπουδαία νίκη στον ΠΑΟΚ.

Είναι φανερό όμως πως η παρουσία του Τσιγγάρα στην μεσαία γραμμή ισχυροποιεί τον ΠΑΟΚ, όπως και του Αουγκούστο στην θέση πίσω από τον επιθετικό. Ο Λύρατζης αν και έχασε μία δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο και βοήθησε σημαντικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.