Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ: Ψυχή και πίστη

Χρύσανθος Δοβλέτογλου24 Μαΐου 2021

Μία ομάδα δεν μπορεί να φτάσει πουθενά μόνο με αγωνιστικά χαρίσματα. Χρειάζεται να έχει στα αποδυτήριά της, παράλληλα, και αξίες που θα την κάνουν να ξεχωρίσει και θα την βοηθήσουν να φέρει διακρίσεις.

Αυτές που έδειξε ότι διέθετε ο ΠΑΟΚ χθες στο ΟΑΚΑ, κατακτώντας το 4ο Κύπελλο τα πέντε τελευταίο χρόνια και τον 11ο συνολικά τίτλο του. Οι παίκτες του Δικεφάλου, ακόμη και στο διάστημα που ισοφαρίστηκαν και δέχθηκαν πίεση από τον Ολυμπιακό, δεν έχασαν την πίστη τους, πάγωσαν τον ρυθμό, έφεραν το ματς στα μέτρα τους και, τελικά, με το χτύπημα του Κρμέντσικ στο τελευταίο λεπτό σήκωσαν την κούπα.

Αξίζουν πολλά μπράβο γι’ αυτή την επιτυχία. Κυρίως γιατί είναι πολύ δύσκολο και θέλει μεγάλη ψυχή σε μία στραβή χρονιά να βρει μία ομάδα τα ψυχικά αποθέματα να την ολοκληρώσει με τέτοιον θριαμβευτικό τρόπο και πραγματικά να αποδείξει ότι η διαφορά με τους ερυθρόλευκους στο Πρωτάθλημα είναι πλασματική και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Ο Γκαρσία μπορεί να είναι ακόμη άπειρος σε επίπεδο προπονητικής, όμως, αυτή η παθιασμένη ομάδα που είδαμε στον αγωνιστικό χώρο είναι δημιουργημά του. Έχει την δυνατότητα να εμπνέει τα αποδυτήρια και να δίνει σε όλους να καταλάβουν ότι θα πρέπει όταν μπουν στο χορτάρι να τα δώσουν όλα, ακόμη και πέρα από τις δυνάμεις τους.

Ο Πασχαλάκης, ο Βιεϊρίνια, ο Μπάμπα, ο Κρμέντσικ, ο Ζίβκοβιτς και όλα τα παιδιά εμπνεύστηκαν από τον Ουρουγουανό τεχνικό, ο οποίος πανηγύρισε δικαιολογημένα σαν μικρό παιδί τον πρώτο του τίτλο από την άκρη του πάγκου. Είδε τους κόπους του και την δουλειά του να ανταμείβονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τον ΠΑΟΚ.

Αυτό το τρόπαιο, άλλωστε, μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο εχέγγυο ότι ο Δικέφαλος θα καταφέρει με σωστές κινήσεις και προγραμματισμό να μπει ξανά σε τροχιά επιτυχιών, εντός και εκτός συνόρων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.