Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, αυτή είναι επική ανατροπή

Γιώργος Καστάνης06 Νοεμβρίου 2020

Εκανε το απίθανο (αυτό που τουλάχιστον βλέπαμε από το πρώτο ημίχρονο) πιστευτό - πιθανό, ο ΠΑΟΚ με την καθοδήγηση του Πάμπλο Γκαρσία. Ισοπέδωσε την πανίσχυρη Αιντχόφεν, με ολική ανατροπή, έδειξε τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει σαν ομάδα, παρότι χρειάζεται ακόμη χρόνος, για έξτρα βελτίωση.

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ που θέλουν να βλέπουν οι απανταχού οπαδοί του, αυτή είναι μία επική ανατροπή, απέναντι σε μία από τις δύο πιο ισχυρές ομάδες της Ολλανδίας. Προσέξτε: Πριν ακόμη συμπληρώσει ο Γκαρσία μία εβδομάδα στον πάγκο του ΠΑΟΚ, οδήγησε την ομάδα του, σε δύο σπουδαίες επιτυχίες. Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο Πρωτάθλημα με 3-1 και την πρώτη νίκη σε επίπεδο ομίλων του Europa League με το εντυπωσιακό – επιβλητικό 4-1.

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να «ψαχνόταν», να μην έκανε ούτε μία τελική της προκοπής, όμως με την είσοδο των Τζόλη και Σφιντέρσκι αντί των Μπίσεσβαρ και Τσόλακ, η «μηχανή» ρόλαρε. Και όχι απλά ρόλαρε, έβγαλε φωτιές. Τέσσερα γκολ σε διάστημα 20 λεπτών, με τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Σβαμπ και Τζόλη μεγάλους πρωταγωνιστές.

Αν καθίσει να αναλύσει κάποιος την εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, θα διαπιστώσει πως δέχθηκε γκολ από ένα λάθος που έκανε ο Σβαμπ, όταν υπέπεσε στο πέναλτι, με το οποίο η Αιντχόφεν προηγήθηκε. Μία καθαρή φάση δημιούργησαν οι Ολλανδοί, την οποία απεσώβησαν οι Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Βαρέλα και παρά την κατοχή της μπάλας, δεν έκαναν σε επίπεδο τελικών προσπαθειών, φάσεις για να απειλήσουν.

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, με τις κινήσεις που έγιναν, ήταν ασταμάτητος. Πέτυχε και πέμπτο γκολ με τον Τζόλη που ήταν οφ σάιντ, αλλά το τονίζουμε για να δείξουμε την θέληση των παικτών του, να μην σταματήσουν για να σκοράρουν, ακόμη και όταν ο δείκτης του σκόρ, ήταν στα επίπεδα του 4-1.

Αυτός ο ΠΑΟΚ τώρα αρχίζει και έχει πολλά ακόμη να δείξει. Το κυριότερο, είναι πως βρίσκεται μέσα στους στόχους του και έχει πολύ δρόμο ακόμη, για να τους πετύχει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.