Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ!

Metrosport Team14 Φεβρουαρίου 2023

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Μια φορά μπορεί να «αυτοκτονήσει» ακόμη και αγωνιστικά κάποιος. Το να το μετατρέπει σε συνήθεια σημαίνει ότι κάτι άλλο φταίει. Δε μπορεί σε κάθε παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ στο τέλος χάνει 2 πόντους να ευθύνονται διαφορετικά πράγματα. Κατά συνέπεια επιβάλλεται να εκκινήσουμε από μια κοινή συνισταμένη. 

Αυτό έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη που έχει η ομάδα στις δυνάμεις της και τις δυνατότητές της όσο πλησιάζει ένα παιχνίδι προς το τέλος και τον τρόπο που διαχειρίζεται ο προπονητής αυτό το θέμα. Χθες διαπιστώσαμε αρκετά λάθη σε μια καλή εμφάνιση που ωστόσο δεν έφτασε τα υψηλά στάνταρ του Δικεφάλου. Δε γνωρίζουμε αν οφείλονταν στο γρήγορο γκολ αλλά η ομάδα είχε μια ας την πούμε συντηρητική τακτική. 

Δεν ξόδευε δυνάμεις, δεν πίεζε ψηλά με τη δύναμη και τη διάρκεια που το έκανε στα περασμένα ματς ενώ οι παίκτες της πήγαιναν με αργοπορία πάνω στη μπάλα με αποτέλεσμα να κάνουν υπερδιπλάσια φάουλ από τον αντίπαλο. Το παιχνίδι χωρίστηκε σε 4 μέρη: μέχρι το 25’ όπου ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, έκανε 4 πολύ καλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει ένα 0-2 και ένα 15’ ως το τέλος που Αστέρας πήρε τα πάνω του και δεν κατάφερε να ισοφαρίσει χάρις μια εκπληκτική απόκρουση του Ζίφκοβιτς ενώ και ο ΠΑΟΚ στο τέλος και πάλι θα μπορούσε να κάνει το 0-2 με το δοκάρι του Νάρεϊ και τη χαμένη ευκαιρία του Κωνσταντέλια. 

Το δεύτερο ημίχρονο στο πρώτο ημίωρο είναι σα να μην έγινε ποτέ. Κάποιες φάσεις όχι ιδιαίτερα επικίνδυνες γινόταν κυρίως μπροστά στην εστία του Αστέρα. Κορυφαία πλευρά του ΠΑΟΚ η δεξιά όπου Νάρεϊ και Σάστρε ήταν οι καλύτεροι με διαφορά. Μετά το 0-2 ο Λουτσέσκου νόμισε ότι με φρέσκους παίκτες θα αυξήσει την πίεση και θα εκμηδενίσει την πιθανότητα να συμβεί κάτι το αναπάντεχο. Οι κινήσεις του έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Ο κακός Κωνσταντέλιας -που δεν ήταν κακός χθες- είναι πάντα καλύτερος από τον μέτριο Μπίσεσβαρ. 

Ο Σοάρες δεν μπήκε στο παιχνίδι. Και κυρίως ο Κεντζιόρα άθελά του ήταν ο αδύναμος κρίκος. Από την πλευρά του μπήκαν τα δυο γκολ και αυτός θα μπορούσε να κάνει το 0-3 στην πάσα του Νάρεϊ (δεν ήταν οφσάιντ και θα μετρούσε το γκολ). Επίσης μετά και την αλλαγή του Ολιβέιρα η ομάδα κόντυνε και αυτό φάνηκε κατευθείαν. Όσο όμως λάθος εκτίμηση και να έχει κάνει ο Λουτσέσκου, απαγορεύεται επαγγελματίες παίκτες να μην μπορούν για 3-4 λεπτά να αντέξουν και να μη δεχτούν 2 τέρματα. Θα πει κανείς ότι παντού στο ποδόσφαιρο έχουν συμβεί παρόμοιες καταστάσεις. 

Όμως ο Αστέρας ήταν τόσο αδύναμος που μια κοντρολαρισμένη ομάδα θα τον αντιμετώπιζε πολύ πιο εύκολα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν μια κωμωδία. Ο ΠΑΟΚ χθες έχασε άλλους 2 πόντους, 6 συνολικά στα τελευταία 5 ματς με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ δύσκολο να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Ωστόσο είναι δική του ευθύνη γιατί έκανε τα ευκολά δύσκολα και τα δώρα των αντιπάλων τα επέστρεφε και τα επιστρέφει με τόκο.

Υ.Γ. Δεν είδαμε κανέναν έλεγχο από το Var τόσο για το αν είναι οφσάιντ το πρώτο γκολ όσο και φάουλ το δεύτερο. Αν γινόταν αυτά σε ομάδα του Λεκανοπεδίου που διεκδικούσε πρωτάθλημα θα είχαμε πολυσέλιδες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.