Αυτός είναι ο παίκτης κάτω των 20 με τις περισσότερες ασίστ στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα

Χρύσανθος Δοβλέτογλου21 Μαρτίου 2023

Η «επανάσταση» των νεαρών, ελπιδοφόρων παικτών είναι σε πλήρη εξέλιξη στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι το πιο κοντινό σε εμάς παράδειγμα, αλλά, φυσικά, οι ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών κάνουν θραύση και σε άλλες χώρες.

Στην Ισπανία, συγκεκριμένα, ο Αλεχάντρο Μπάλντε, ο 19χρονος αριστερός μπακ της Μπαρτσελόνα, μοίρασε την πέμπτη του ασίστ του στη φετινή LaLiga στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (19/3) στο Καμπ Νου, έτσι ώστε ο Κέσιε να σκοράρει το τελικό 2-1 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο νεαρός Ισπανός διεθνής παίκτης είναι ήδη ο ποδοσφαιριστής κάτω των 20 ετών με τις περισσότερες πάσες που έγιναν γκολ στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα: Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία.

Με τις πέντε ασίστ ο Μπάλντε ξεπερνάει τρεις παίκτες της ηλικίας του που είναι στο προσκήνιο διεθνώς: Τους Φλοριάν Βιρτς (Λεβερκούζεν), Ράιαν Τσέρκι (Λυών) και Τζουντ Μπέλιγχαμ (Ντόρτμουντ).

Οι αποδέκτες των ασίστ του Μπάλντε ήταν οι Λεβαντόφσκι (2), Ραφίνια, Κέσιε και Μέμφις, πριν μεταγραφεί στην Ατλέτικο την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Στην La Liga, μόνο ο Αντουάν Γκριεζμάν (8 στην Ατλέτικο) και ο Μίκελ Μερίνο (7 στη Ρεάλ Σοσιεδάδ) ξεπερνούν τον Μπαλντέ, ο οποίος έχει ισάριθμες (5) ασίστ με άλλους δύο μπακ, τους Ντε Μάρκος (Αθλέτικ Μπιλμπάο) και ο Μπράιαν Ολιβάν (Εσπανιόλ).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.