Αυτός ο αποκλεισμός του Αρη δεν καταπίνεται εύκολα 

Βασίλης Μάστορας06 Μαρτίου 2021

Πόσο δίκαιο τελικά είχε ο αείμνηστος Αλκέτας Παναγούλιας, που έλεγε ότι «ο γάμος με την κηδεία στο ποδόσφαιρο συνορεύουν». Κι αυτό το βίωσε με τον σκληρότερο τρόπο προχθες ο Αρης, ο οποίος βρισκόταν με το εισιτήριο της πρόκρισης στο χέρι, έτοιμος να περάσει την πόρτα που οδηγούσε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Και μάλιστα έχοντας στείλει στο… σπίτι του τον Ολυμπιακό, την καλύτερη ομάδα της ποδοσφαιρικής σαιζόν. Δύο λεπτά και κάτι απείχε ο Αρης από τον θρίαμβο, αλλά δεν πανηγύρισε. 

Μία απίστευτη γκάφα του Κουέστα, απ’ αυτές που δεν συναντάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και γι’ αυτό ίσως να γίνει viral σ’ όλο τον πλανήτη, άλλαξε το σκηνικό και η χαρά του θριάμβου μετατράπηκε σε αρχαία τραγωδία. Ηταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να ζήσει προχθες ο Αρης και οι φίλαθλοι του. Χειρότερο σκηνικό αποκλεισμού δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Η γκάφα του Ισπανού τερματοφύλακα έμοιαζε με μαχαιριά στην καρδιά των «κίτρινων», γιατί προδόθηκε ο ιδρώτας που έχυσαν στα 87 λεπτά παιχνιδιού και μοιάζει με κλοπή της πρόκρισης μέσα από τη σφικτή αγκαλιά τους.

Μία πρόκριση της οποία άξιζε ο Αρης, γιατί μπήκε στο γήπεδο με την απαίτηση να πανηγυρίσει τον στόχο του. Ο Μάντζιος δεν έκανε πειραματισμούς στην ενδεκάδα. Προτίμησε τις δοκιμασμένες λύσεις και δεν έπεσε έξω. Ο Αρης είχε 11 ποδοσφαιριστές οι οποίοι διψούσαν για την πρόκριση. Μάρκαραν ασφυκτικά τον αντίπαλο στο ύψος του κέντρου, έπεφταν με πάθος πρώτοι στην μπάλα και δεν έδειχναν τη διάθεση να αφήσουν τον Ολυμπιακό να πανηγυρίσει την πρόκριση. Οι Πειραιώτες έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 8ο, αλλά ένα λεπτό μετά ο Αρης απάντησε με τον Σάσα, πού έφτασε σε τελική μετά από έναν εξαιρετικό συνδυασμό.

Ο Αρης στα πρώτα 20 λεπτά έδειξε κάποια αδυναμία στη λειτουργία των δύο ακραίων αμυντικών, Σάκιτς και Σούνγκρεν οι οποίοι «έχαναν» τους Μασούρα και Ραντζέλοβιτς με αποτέλεσμα να γυρίζουν την μπάλα στην περιοχή του Κουέστα. Οταν όμως βρήκαν τα πατήματα τους προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες τόσο αμυντικά όσο και μεσοεπιθετικά. Εκεί όπου με Μπερτόγλιο, Μαντσίνι και Γκάμα έκαναν εξαιρετική δουλειά, με πολλά τρεξίματα και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. 

Ποιος άλλος βοηθούσε; Ο Μάνος που πάντα βρισκόταν πίσω από την μπάλα όταν ο Ολυμπιακός έκανε επίθεση. Και από κοντά ο Τζέγκο και Σάσα που έκαναν ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο Ολυμπιακός που είχε ανούσια κατοχή της μπάλας, να δημιουργήσει όλο κι όλο δύο τελικές στο πρώτο ημίχρονο, όσες και ο Αρης, χωρίς σε καμία από αυτές η μπάλα να έχει κατάληξη την εστία.

Ο Αρης λοιπόν μετά από 45 λεπτά αγώνα ήταν στο κόλπο της πρόκρισης και έδειχνε ικανός να την πάρει. Οι πιθανότητες του εκτινάχθηκαν στο 55’ όταν ο Γκάμα ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Μέχρι την τραγική στιγμή του 87ου λεπτού, οι «κίτρινοι» παρά τις προσπάθειες του Μάρτινς να σώσει την παρτίδα, δεν έδειξαν σημάδια πανικού. Εδιναν χώρο στον Ολυμπιακό, αλλά έκλειναν τους διαδρόμους κι έτσι αφαιρούσαν από τους φιλοξενούμενους το δικαίωμα να δημιουργήσουν σοβαρές ευκαιρίες για γκολ. Το κακό έγινε όμως όταν ο Κουέστα δεν υπολόγισε την πονηριά του Μπουχαλάκη κι έτσι ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Ισως να ήταν ο μοναδικός τρόπος να φτάσει στο γκολ, απέναντι στον προχθεσινό Αρη που δούλεψε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή.

Μπορεί το λάθος του Κουέστα να στοίχησε ακριβά στους «κίτρινους», αλλά πρέπει να γίνει διαχείριση του Ισπανού. Λάθος με λάθος έχει διαφορά, αλλά συμβαίνουν. Απλώς των τερματοφυλάκων «φωνάζουν» περισσότερο. Απλώς το προχθεσινό δεν καταπίνεται εύκολα γιατί στοίχισε τον αποκλεισμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.